Tijelo mi doslovce gori iznutra! Majka troje djece podijelila mučno iskustvo s lijekovima nakon poroda

Majka troje djece Nicole Donald javno je podijelila svoje mučno zdravstveno iskustvo, stanje u koje je dovedena nakon što je zbog lijeka na recept njezino tijelo počelo ‘gorjeti iznutra‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je grozna reakcija na novi lijek nakon rođenja kćeri Addison, koja danas ima tri godine, a koju je dobila sa svojim 29-godišnjim partnerom Ryanom Ederom.

26-godišnjakinja se prisjetila napada ekstremnih promjena raspoloženja koje su bile povezane s postporođajnim razdobljem. Dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj te su joj prepisali niz lijekova, ali ubrzo je primijetila da joj usne krvare te da joj se koža počela ljuštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je odlučila javno podijeliti svoju mučnu bitku sa Stevens-Johnsonovim sindromom, bolesti kože i sluznica koja se odlikuje visokom temperaturom, konjunktivitisom, erozijom u ustima, kao i kožnim promjenama na cijelom tijelu, kako bi upozorila druge na nuspojave uobičajenih lijekova na recept.

Kaže da nikome ne bi poželjela da proživi tu noćnu moru.

“Strah me i pomisliti šta se moglo dogoditi jer samo nekoliko sati kasnije, ishod je mogao biti posve drugačiji. Smatram se sretnicom”, rekla je Nicole s Novog Zelanda za portal Need To Know.

“Bilo je tako nesnosno bolno da mi se činilo kao da mi je koža opečena suncem, usne i usna šupljina su mi krvarili, a oči su me pekle. Vid mi je postao toliko mutan da nisam mogla koristiti mobitel niti vidjeti svoju porodicu. Nisam mogla jesti ni piti jer su mi usta bila puna čireva, a stomak me jako bolio. Bila je to najstrašnija zdravstvena bitka u mom životu jer mi nitko nije znao reći šta će biti sa mnom. Addison je tada imala samo šest mjeseci i pomisao da ću biti daleko od nje, bila mi je apsolutno srceparajuća”, priznaje Nicole.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE