Uslovi korištenja

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.kakanj-x.com. – putem web stranice i/ili aplikacije.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Mi smo veoma predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga odnosno razmjena informacija putem Interneta nije potpuno sigurna. To je razlog zbog kojeg ne možemo jamčiti sigurnost svih osobnih podataka koje dostavite (naročito dok su ti podaci još u tranzitu), zbog čega je važno da razumijete da učitavanje takvih podataka vršite na vlastitu odgovornost. Ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese redakcija@kakanj-x.com.

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju – na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili ponovljenim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

Kontrolor podataka je društvo Online Media, Kakanj, 72240.

1.   PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1   Informacije koje nam dajete

**  1.1.1   Informacije potrebne za korištenje Kakanj-Xa**

Kada se registrirate kao korisnik Kakanj-Xa odnosno kada koristite našu web stranicu ili aplikaciju prikupljamo određene osobne podatke o vama. Ove informacije se koriste kako bi smo vam pružali usluge internetskog novinarstva i druge usluge, radi provođenja marketinških aktivnosti, kao i radi analize načina na koji posjetioci koriste našu web stranicu i aplikaciju. Informacije za otvaranje korisničkog računa – kada se prijavite kao korisnik Kakanj-Xa, prikupljamo informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl. U određenim slučajevima i u ograničenom obimu prikupljamo podatke sa vaših profila na društvenim mrežama (ukoliko se putem tih profila prijavljujete kao korisnik Kakanj-Xa). Također, prilikom prijavljivanja možete odabrati da unesete korisničko ime koje ćete koristiti kada postavljate sadržaj ili komentare u za to određene sekcije.

Profil – da biste upotrebljavali određene značajke Kakanj-Xa, od vas možemo tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i profilnu sliku .

Podaci o potvrdi identiteta – da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kada to dopuštaju važeći propisi) ili druge podatke o autentičnosti.

Komunikacije s Kakanj-Xom i ostalim korisnicima Kakanj-Xa – kada komunicirate s ovlaštenim osobama Kakanj-Xa odnosno Kakanj-Xom ili koristite stranicu Kakanj-X a za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste na taj način odlučili pružiti.

**  1.1.2   Podaci koje ste nam poslali**

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili mogućnost za bolji korisnički doživljaj odnosno personalizirali naše usluge u odnosu na vas. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu – možete odabrati da dostavite odatne informacije, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Kakanj-X-a. Također, možete odabrati opciju da primate notifikacije na vašem mobilnom uređaju putem aplikacije. Takve notifikacije možete podešavati u postavkama aplikacije.

Propisi Europske unije, kao i domaći propisi, utvrđuju posebna pravila za obrađivanje “posebnih kategorija osobnih podataka”, koji uključuju rasno, nacionalno ili etničko porijeklo, političko mišljenje ili stranačku pripadnost, religijsko ili drugo uvjerenje, te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete (što može uključivati i sve posjetitelje naše web stranice). Mi takve podatke općenito ne obrađujemo osim u slučaju kada vi odaberete da dodate takve podatke odnosno učinite ih dostupnim drugima.

Kada objavljujete informacije na forumu ili javno komentirate članak na nekoj od naših web lokacija, informacije koje objavite i vaše korisničko ime javno su dostupni. Te informacije mogu pregledavati na mreži i prikupljati ih druge osobe. Mi nismo odgovorni za način na koji druge osobe koriste te informacije. Kada učestvujete u takvim diskusijama odnosno objavljujete informacije na spomenuti način, preporučujemo da izbjegavate dijeljenje osobnih podataka, a posebno informacije koje se mogu koristiti za izravno identificiranje, kao što su vaše ime, dob, adresa i ime poslodavca. Nismo odgovorni za privatnost identifikacijskih informacija koje objavite na web stranicama, što uključuje i informacije na forumu, u komentarima na članke ili na bilo kojim drugim javno dostupnim dijelovima web stranica.

1.2   Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Kakanj-Xa

Kada koristite Kakanj-X, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Kakanj-Xa. Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge Kakanj-Xa, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Kakanj-X može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Kakanj-Xa – prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem Kakanj-Xa, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za ispis i druge radnje na Kakanj-Xu.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Kakanj-X, čak i ako niste otvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Kakanj-X (uključujući korištenje linkova na web stranice odnosno aplikacije trećih strana), IP adresu (numerički kod za identificiranje vašeg uređaja koji može sadržati informacije o zemlji, regionu, gradu i adresi na kojoj se nalazite), datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Kakanj-Xu ili angažirati druge da u naše ime prate vaše ponašanje u vezi sa korištenjem naše web stranice i aplikacije. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3   Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Kakanj-X može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Kakanj-X ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Kakanj-X-a. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Kakanj-X putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracijske i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2.   KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, u svrhe boljeg razumijevanja vaših interesa i preferencija, poboljšanja i razvoja Kakanj-Xa, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza, uključujući i sljedeće:

2.1   Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Kakanj-Xa

Omogućujemo vam pristup i korištenje Kakanj-Xa ;

Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;

Djelujemo, štitimo, poboljšavamo i optimiziramo Kakanj-X i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;

Pružamo vam korisničku podršku;

Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu;

Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Kakanj-X, te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s Kakanj-Xom, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Kakanj-Xu;

Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš zakonski odnosno legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje Kakanj-Xa i iskustva naših korisnika, bolje razumijevanja naših korisnika, promociju naših usluga i upravljanje našom web stranicom i aplikacijama sa ciljem efikasnog kreiranja, publiciranja i distribuiranja vijesti, medijskog i drugog vezanog žurnalističkog sadržaja, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

2.2   Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja

Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;

Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;

Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podataka;

Pridržavamo se naših zakonskih obveza;

Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;

U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo provesti profiliranje na temelju vaših interakcija s Kakanj-Xom, vašim informacijama o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Kakanj-Xu te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Kakanj-Xu, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Kakanj-X, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš zakoniti odnosno legitimni interes u zaštiti Kakanj-Xa, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3   Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga

Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Kakanj-Xu ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;

Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;

Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Kakanj-X, njegovi partneri ili treće strane.;

Provodimo profiliranje vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s Kakanj-Xom, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, kako bi smo vam slali poruke, oglase i druge relevantne informacije za koje ocijenimo da bi vam mogli biti od interesa;

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš zakonski odnosno legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti predmet vaših interesa.

2.4   Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

obavijesti o promjenama Kakanj-Xovih pravila i Uvjeta korištenja;

provjere u vezi sa uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;

odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš upit, komentar ili pritužbu;

slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste takvu opciju odabrali u svojim postavkama

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3.   DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1   Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Kakanj-Xa ili treće strane.

3.2   Profili i druge javne informacije

Kakanj-X vam omogućuje objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Kakanj-Xu kao što su vaše ime, broj telefona, opis, grad i drugi podaci koje se odlučite unijeti javno su vidljivi drugima;

Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Kakanj-Xu, taj je sadržaj javno vidljiv;

Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Informacije koje javno podijelite na Kakanj-Xu mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3   Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Kakanj-X može dostaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ukoliko smo i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na zahtjeve usmjerene protiv Kakanj-Xa, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Kakanj-Xa, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz nekog od navedenih razloga, pokušat ćemo obavijestiti korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4   Pružatelji usluga

Kakanj-X koristi različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Kakanj-X. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA odnosno u državama koje ne osiguravaju adekvatne mjere zaštite utvrđene BiH ili EU legislativom.

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Kakanj-Xu i izvan njega.

**  3.4.1   Oglašivači**

Oglašivačima pružamo izvješća o profilu osoba koje vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Splitu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na Kakanj-Xu doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

**  3.4.2   Partneri za mjerenja**

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

**  3.4.3   Prodavatelji i pružatelji usluga**

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

**  3.4.4   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi**

Kada je to nužno radi postupanja u skladu sa odredbama primjenjivih zakona i propisa, odnosno na temelju pravnih zahtjeva, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona.

3.5   Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Kakanj-Xa općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Kakanj-X ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

3.6   Poslovni transferi

Ako se Kakanj-X obveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovinu, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni eventualno drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7   Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne identificiraju ili ne referiraju na pojedinačne korisnike) i druge anonimizirane informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje, te u druge poslove svrhe.

4.   OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1   Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na Kakanj-Xu ili na stranicama Kakanj-Xa na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu naših proizvoda odnosno usluga. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uvjetima, sprječavanje prijevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5.   PARTNERI – TREĆESTRANE

Kakanj-X može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri – treće strane”). Kakanj-X ne posjeduje niti kontrolira ove partnere – treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partnerima – trećim stranama, Kakanj-Xu ili oboje. Ovi partneri – treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6.   VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu redakcija@kakanj-x.com. Imajte na umu da možemo od vas tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

6.1   Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Kakanj-X putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za ažuriranje vaših osobnih podataka.

6.2   Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati izravno na vašem korisničkom računu).

6.3   Zadržavanje i brisanje podataka

Period čuvanja vaših osobnih podataka ovisi o svrsi obrade, kao što je navedeno u ovim pravilima o zaštiti privatnosti. Na primjer, ukoliko su nam vaši podaci potrebni radi davanja odgovora na vaše upite o uslugama ili proizvodima, vaše osobne podatke ćemo čuvati sve dok koristite naš proizvod ili uslugu. Također, kada postoji potreba da vaše osobne podatke obrađujemo u računovodstvene svrhe, čuvat ćemo ih dok za to postoje validni razlozi. Nakon što čuvanje odnosno obrada vaših podataka više ne bude potrebna za ispunjenje svrhe u koju su podaci prikupljeni i obrađivani, izbrisat ćemo ih ili anonimizirati uklanjanjem svih pojedinosti koje vas identificiraju. Ako smo zatražili vašu suglasnost za obradu vaših osobnih podataka i nemamo drugih zakonskih osnova da nastavimo s obradom, a vi povučete suglasnost, izbrisat ćemo vaše osobne podatke. Međutim, kada se odjavite sa liste primatelja marketinških poruka, zadržat ćemo vašu e-mail adresu kako bismo osigurali da vam u budućnosti ne šaljemo marketinški materijal.

6.4   Dostavljanje prigovora

Imate pravo podnijeti prigovor na aktivnosti obrade podataka od strane Kakanj-Xa, pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka BiH (AZOP BiH). Ukoliko se nalazite na području EU, prigovor možete podnijeti nadležnim regulatornim tijelima za zaštitu osobnih podataka u EU ili AZOP BiH .

7.   SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrijebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

8.   PROMJENE OVIH PRAVILA

Kakanj-X pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Kakanj-Xa i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Kakanj-Xu bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9.   KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

Online Media

Zmaja od Bosne 7

71000 Sarajevo

e-mail: redakcija@kakanj-x.com

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA

1.   Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, također se upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;

kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;

kako bi nam pomogli da shvatimo načine na koje ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;

da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;

kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati relevantne preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve;

kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Kakanj-X, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Kakanj-Xu ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

Korištenje kolačića omogućava i drugim organizacijama da nam pomognu pri analiziranju načina na koji se naša web stranica koristi, mjerenju broja posjetilaca na našoj web stranici i prikazivanja marketinškog materijala.

2.   Postoje različite vrste kolačića:

** 2.1   Kolačići prve strane**

Ovu vrstu kolačića postavlja web stranica koju posjećujete i samo ih ta web stranica može koristiti.

** 2.2   Kolačići treće strane**

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Kakanj-X može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Kakanj-X, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti ali ne putem nas.

** 2.3   Kolačići sesije**

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

** 2.4   Trajni kolačići**

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

** 2.5   Neophodni kolačići**

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Kakanj-Xa. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Kakanj-X, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer – teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, kako bi te informacije i dalje bile učitane kada se vratite na stranicu. Ova vrsta kolačića nam također pomaže da memoriramo sigurnosne postavke koje utječu na pristup određenom sadržaju. Ukoliko podesite vaš preglednik tako da blokirate ovu vrstu kolačića, određene funkcije i usluge neće funkcionirati u odnosu na vas.

** 2.6   Funkcionalni kolačići**

Oni nam pomažu da prilagodimo Kakanj-X, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

** 2.7   Kolačići izvedbe**

Ova vrsta kolačića nam pomaže da razumijemo kako posjetitelji koriste Kakanj-X, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad koristimo i kolačiće drugih kompanija (npr. kolačiće Google Analytics) radi analize kako posjetitelji koriste Kakanj-X. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Kakanj-Xa, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Kakanj-Xa. Kolačići izvedbe se također koriste radi prikupljanja informacije o tome koji dijelovi naše web stranice su najposjećeniji i od koje vrste korisnika.

** 2.8   Kolačići za oglašavanje**

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Kakanj-Xa, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web lokacijama. Primjera radi, ukoliko često pregledate članke o jelu i piću Ova vrsta kolačića prikuplja informacije o vašim posjetima našoj web stranici, sadržaju koji pregledate, linkovima koje ste koristili, kao i informacije o vašem pregledniku, uređaju i IP adresi.

3.   Koliko dugo traju kolačići?

Neki kolačići se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad trajno, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada ga ponovo koristite.

4.   Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku, te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Kakanj-Xa ili da neki dio stranice neće ispravno ili u punom obimu raditi za vas. Primjera radi, isključivanjem kolačića za oglašavanje reducirat ćete broj oglasa prilagođen za vas, iako će se na vašem pregledniku i dalje prikazivati marketinški materijal, dijelom prema vašim preferencijama, a dijelom u općem obimu marketinga namijenjenog za sve posjetioce Kakanj-Xa.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

5.   Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6.   Kako mogu kontaktirati Kakanj-X?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

putem e-pošte: redakcija@kakanj-x.com;

poštom: Online Media, Kakanj, 72240

“When you use our Kakanj-x.com portal, we share information that we collect from you, such as your email (in hashed form), IP address or information about your browser or operating system, with our identity partners/service providers, including LiveRamp Inc. LiveRamp returns an online identification code that we may store in our first-party cookie for our use in online, in-app, and cross-channel advertising and it may be shared with advertising companies to enable interest-based and targeted advertising. To opt out of this use, please click here [link[(https://optout.liveramp.com/opt_out).”

Posljednja izmjena 31. novembar 2023


This Privacy Policy describes how we collect, use and process your data, including personal data, in connection with your access to and use of the www.kakanj-x.com portal. – through the website and/or application.

Our services sometimes contain links to the services of other companies. These companies have their own privacy and cookie policies, so please note that the information you provide will be governed by their policies. Be sure to check their privacy policy as well, so you know how they will use your data.

We are very committed to keeping information about you and your family safe. Our team takes all reasonable efforts to look after your information security and privacy. At the same time, no service or exchange of information via the Internet is completely secure. This is why we cannot guarantee the security of any personal data you provide (especially while such data is still in transit), which is why it is important that you understand that uploading such data is at your own risk. If you have reason to think that your user account or personal data are at risk, for example if someone could find out your password, contact us immediately via the email address redakcija@kakanj-x.com.

By completing our registration forms – for example through our websites or mobile applications (“apps”) or by repeatedly using our services, you consent to the use of your personal data in accordance with these policies.

The data controller is the company Online Media, Kakanj, 72240.

 1.   DATA WE COLLECT

There are three general categories of information we collect.

1.1   Information you give us

**  1.1.1   Information required to use Kakanj-Xa**

When you register as a Kakanj-X user, or when you use our website or application, we collect certain personal data about you. This information is used to provide you with online journalism and other services, to conduct marketing activities, and to analyze how visitors use our website and application. Information for opening a user account – when you register as a Kakanj-X user, we collect information such as: your name, surname, e-mail address and date of birth, etc. In certain cases and to a limited extent, we collect data from your profiles on social networks (if you log in as a Kakanj-X user through those profiles). Also, when logging in, you can choose to enter a username to use when posting content or comments in designated sections.

Profile – in order to use certain features of Kakanj-X, we may ask you for additional information, which may include your address, phone number, photos and profile picture.

Identity verification data – in order to create and maintain a trusted and secure environment, we may collect data for the purpose of verifying your identity (such as images of your issued ID card, passport, or driver's license, when permitted by applicable regulations) or other authentication data .

Communications with Kakanj-X and other users of Kakanj-X – when you communicate with authorized persons of Kakanj-X or Kakanj-X or use the Kakanj-X website to communicate with other users, we collect information about your communication and all information that you decided to provide.

**  1.1.2   Data you sent us**

You can also send us some additional personal data in order to establish the possibility for a better user experience, that is, to personalize our services in relation to you. This additional information is processed based on your consent.

Additional Account Information – You may choose to provide additional information as part of your account (such as gender, preferred language, city and personal description). Some of that information listed in your account settings is part of your public profile page and will be publicly visible to others.

Other information – you may provide us with other information when filling out forms, conducting searches, updating or adding information to your user account, responding to surveys, posting on forums, participating in promotions or using other features of Kakanj-X. You can also choose to receive notifications on your mobile device via the app. You can adjust such notifications in the application settings.

European Union regulations, as well as domestic regulations, set out specific rules for the processing of “special categories of personal data”, which include racial, national or ethnic origin, political opinion or party affiliation, religious or other belief, and whether you are interested in men or women. We allow you to make such information public, so that it can be seen by people you choose (which may include all visitors to our website). We generally do not process such data unless you choose to add such data or make it available to others.

When you post information on a forum or publicly comment on an article on one of our websites, the information you post and your username are publicly available. That information can be viewed online and collected by others. We are not responsible for how other people use that information. When you participate in such discussions or publish information in the aforementioned manner, we recommend that you avoid sharing personal information, especially information that can be used for direct identification, such as your name, age, address and employer's name. We are not responsible for the privacy of any personally identifiable information you post on the Websites, including information in forums, in comments on articles, or on any other publicly accessible parts of the Websites.

1.2   Information that we automatically collect when you use Kakanj-X

When you use Kakanj-X, we automatically collect some information, including personal data, about the services you use and how you use them. This information is necessary for the proper performance of the contract between you and us, in order to comply with our legal and statutory obligations and in view of our legitimate interest in providing and improving the Kakanj-X services. Geolocation Information – When you use certain Kakanj-X services, we may collect information about your precise or approximate location, as determined by data such as your IP address or mobile device GPS. Most mobile devices allow you to manage or disable the use of location services for apps in the device's settings menu. Kakanj-X may collect this data even when you are not using the application, if this connection is enabled through your device settings or permissions.

Information about how you use Kakanj-X – we collect information about your interactions with Kakanj-X, such as the pages or content you view, print searches, and other actions on Kakanj-X.

Log data and device data – we automatically collect log data and device data when you access and use Kakanj-X, even if you have not created a user account or are not logged in. This data includes, among other things, details about how you used Kakanj-X (including the use of links to third-party websites or applications), IP address (a numerical code to identify your device which may contain information about country, region, city and address on which you are located), dates and times of access, hardware and software data, device information, unique identifiers and cookie data.

Cookies and Similar Technologies – We use cookies and other similar technologies, such as web beacons, pixels and mobile device identifiers. We may also allow our business partners to use these tracking technologies on Kakanj-X or engage others to monitor your behavior in connection with the use of our website and application on our behalf. More information about our use of these technologies can be found in our cookie policy.

1.3   Information we collect from third parties

Kakanj-X may collect information, including personal data, that others provide about you when they use Kakanj-X or obtain information from other sources and combine it with information we collect through Kakanj-X. We do not control, monitor or are responsible for the way third parties providing your information process that information, and any request for information about the disclosure of your personal information should be directed to the third parties.

Third Party Services – If you link to, connect to, or log in to Kakanj-X through a third party service (eg Google, Facebook), the third party may send us data such as registration and profile information from that service. This information varies and is controlled by a third party or authorized through your privacy settings in that service.

Other sources – to the extent permitted by applicable laws, we may receive additional information about you, such as demographic or fraud detection information, from third-party service providers and/or partners and combine it with our information about you. We may receive information about your experiences and interactions with our partner ad networks.

 1.   HOW WE USE THE INFORMATION WE COLLECT

We use, store and process information, including personal data, for the purposes of better understanding your interests and preferences, improving and developing Kakanj-X, measuring and improving advertising and marketing, creating and maintaining a reliable and safer environment, and for the purpose of achieving our legal and statutory obligations, including the following:

2.1   Provision of services, improvement and development of Kakanj-X

We enable you to access and use Kakanj-X;
We enable you to communicate with other users;
We operate, protect, improve and optimize Kakanj-X and your user experience, for example by performing analyzes and conducting research;
We provide you with customer support;
Send you service or customer support messages, updates, security alerts and account notifications;
In order to be able to provide quality service, protect, improve and optimize Kakanj-X, and to personalize and customize your user experience (such as input suggestions or ranking of search results), we may conduct profiling based on your interactions with Kakanj-X, search and purchase history, information about your profile and settings, and other content that you have sent to Kakanj-X;
We process this information with regard to our legal or legitimate interest in the functioning and improvement of Kakanj-X and the experience of our users, better understanding of our users, promotion of our services and management of our website and applications with the aim of efficient creation, publication and distribution of news, media and other related journalistic content, as well as when necessary for the proper implementation of the contract with you.

2.2   Creating and maintaining a reliable and safer environment

Detecting and preventing fraud, spam, abuse, security incidents and other harmful activities;
We conduct security investigations and risk assessments;
We carry out verification of data or identification data;
We comply with our legal obligations;
We enforce our Terms of Use and other policies;
In connection with the above activities, we may conduct profiling based on your interactions with Kakanj-X, your account information and other content you provide to Kakanj-X, and based on information obtained from third parties. In limited cases, automated processes may limit or suspend access to Kakanj-X, if such processes detect a user or activities that we believe pose a security or other risk to Kakanj-X, other users or third parties.
We process this information with regard to our legal or legitimate interest in protecting Kakanj-X, in order to measure the adequate implementation of our obligations towards you and in accordance with applicable laws.

2.3   Providing, customizing, measuring and improving advertising and marketing

We send you promotional messages, advertisements and other information that may be of interest to you based on your preferences (including information about the latest news, Kakanj-Xu or partner campaigns and services) and social media ads, through social media platforms, such as Facebook or Google, or through our advertising partners;
We tailor, measure and improve our advertising;
We administer referral programs, rewards, surveys, sweepstakes, contests or other promotional activities or events sponsored or operated by Kakanj-X, its partners or third parties.;
We perform profiling of your characteristics and preferences (based on information you have provided us, your interaction with Kakanj-X, information obtained from third parties and your browsing history, in order to send you messages, advertisements and other relevant information that we judge to be may be of interest;
We process the collected data for the purposes stated in this section, taking into account our legal or legitimate interest in performing marketing activities, in order to offer you products or services that may be of interest to you.

2.4   Contacting

We may use your information to contact you about various things, such as:

notifications about changes to Kakanj-X's rules and Terms of Use;
checks related to the services or activities you have signed up for;
to respond to you when you contacted us or respond to your inquiry, comment or complaint;
sending notifications to your device if you have selected such an option in your settings
We will only contact you when necessary or when you give us your permission.

 1.   SHARING AND DISCLOSURE

We will never sell your personal information. We share them with others in the following ways:

3.1   With your consent

Where you have given consent, we share your data, including personal data, as described at the time of consent, such as when you authorize a third-party application or website to access your User Account or when you participate in promotional activities carried out by Kakanj partners- Xa or third parties.

3.2   Profiles and Other Public Information

Kakanj-X allows you to publish information, including personal data, that is visible to the general public. For example:

Parts of your public user account on Kakanj-X such as your name, phone number, description, city and other information you choose to enter are publicly visible to others;
If you submit content to a community or discussion forum, blog or social media post or use a similar feature on Kakanj-X, that content is publicly viewable;
When you post something publicly, like posting a comment that the public can see.
Information you share publicly on Kakanj-X may be indexed by third-party search engines. In some cases, you can turn this feature off in your account settings. If you change your settings or content that is publicly displayed, those search engines may not update their databases. We do not control the practices of third-party search engines, and they may use repositories that contain your out-of-date data.

3.3   Compliance with the law, responding to legal requests, preventing harm and protecting our rights

Kakanj-X may disclose your data, including personal data, to courts, police or government bodies or authorized third parties, if and to the extent that we are legally required or permitted to do so, or if such disclosure is reasonably necessary to: (i) complying with our legal obligations, (ii) legal proceedings and responding to requests directed against Kakanj-X, (iii) responding to verified requests related to criminal investigations or alleged or suspected illegal activity or any other activity that affects us or our users may expose you to liability for damages, (iv) enforcing and administering our Terms of Use or other user agreements, or (v) protecting the rights, property, or personal safety of Kakanj-X, its employees, users, or members of the public.

Where appropriate, we may notify users of such legal requirements, unless: (i) such notification is prohibited by itself, by court order or applicable law, or (ii) we believe that notification would be futile, ineffective, create a risk of injury or bodily harm to an individual or group, or created or increased the risk of fraud to or to our users. In cases where we act in accordance with legal requirements, without prior notice for any of the reasons listed, we will try to notify the user of the request, after it has been fulfilled and when, in good faith, we determine that we are no longer prevented from doing so.

3.4   Service providers

Kakanj-X uses various third-party service providers and technologies (eg Google, Facebook, etc.) that help us provide services related to Kakanj-X. Some companies that provide services to us are located outside the European Union. We only allow this if we are satisfied with their level of data protection security. When you provide us with your data, keep in mind that it could be transferred, stored or processed at a location outside the EEA, that is, in countries that do not ensure adequate protection measures established by BiH or EU legislation.

We provide aggregate statistics and insights that help people and companies understand how people respond to their posts, offers, pages and other content on and off Kakanj-X.

**  3.4.1   Advertisers**

We provide advertisers with reports on the profile of people who see their ads and on the performance of their ads, but we do not share information that personally identifies you (information such as your name or email address, which itself can be used to contact or identify you) unless you give us permission. We provide general demographic data and data of interest to advertisers (for example, that an ad was seen by a person living in Split) to help them better understand their audience. We also verify which ads on Kakanj-X led to a purchase or activity related to the advertiser.

**  3.4.2   Measurement partners**

We share data about you with companies that aggregate it to provide analytical and measurement reports to us and our partners.

**  3.4.3   Sellers and service providers**

We provide data and content to vendors and service providers who support our business, such as providing technical infrastructure services, analyzing how our products are used, providing customer support, enabling payments, or conducting surveys.

**  3.4.4   Law enforcement authorities or legal requirements**

When it is necessary to act in accordance with the provisions of applicable laws and regulations, i.e. based on legal requirements, we share your data with law enforcement authorities.

3.5   Social networks

Where permitted by applicable law, we may use certain limited personal information about you to share with social or other networking platforms, such as Facebook or Google, to generate leads, drive traffic to our websites, or otherwise promote our service or Kakanj-Xa in general. These processing activities are based on our legitimate interest to carry out marketing activities, in order to offer you products or services that may be of interest to you.

Kakanj-X does not control or monitor the social media platforms with which we may share your personal information. Therefore, any questions about how your social media platform service provider processes your personal data should be directed to such service provider.

3.6   Business Transfers

If Kakanj-X enters into or becomes involved in any merger, acquisition, acquisition, reorganization, sale of assets or bankruptcy proceeding, then we may sell, transfer or share some or all of our assets, including your information related to such transaction or to attempt such a transaction (eg due diligence). We will inform you about this before transferring your personal data and before your personal data becomes subject to possibly different privacy rules.

3.7   Aggregate Data

We may also share aggregated/pooled information (information about our users that we combine so that it no longer identifies or refers to individual users) and other anonymized information for regulatory compliance, market analysis, demographic profiling, marketing and advertising, and other business purposes.

 1.   OTHER IMPORTANT INFORMATION

4.1   Analysis of your communications

We may review, scan or analyze your communications on Kakanj-X or on Kakanj-X social media pages for fraud prevention, risk assessment, regulatory compliance, research, product development and customer support purposes. For example, as part of our prevention efforts, we scan and analyze messages to protect contact information and references to other websites. In some cases, we may scan, review or analyze messages in order to correct, improve and expand the offer of our products or services. We use automated methods where reasonably possible. However, sometimes we will need to manually review some communications, such as in cases for fraud and customer support checks or to evaluate and improve the functionality of automated tools. We will not review, scan or analyze your communications in order to send you third-party marketing messages, and we will not sell reviews or analyzes of those communications.

These activities are conducted based on our legitimate interest in ensuring compliance with applicable laws and our Terms, preventing fraud, promoting security, and improving and ensuring the proper performance of our services.

 1.   PARTNERS – THIRD PARTIES

Kakanj-X may contain links to third-party websites or services, such as third-party integrations or other third-party services (“Partners – Third Parties”). Kakanj-X does not own or control these third-party partners, and when you interact with them, you may provide information directly to the third-party partners, Kakanj-X, or both. These third party partners will have their own information collection, use and disclosure policies. We recommend that you review the privacy policies of other websites you visit.

 1.   YOUR RIGHTS

For all questions and exercising the rights mentioned in this section, you can contact us by sending an email to the address redaksija@kakanj-x.com. Please note that we may ask you to confirm your identity before taking further action on your request.

6.1   Managing Your Information

You can access and update some of your information through your account settings. If you have chosen to connect to Kakanj-X through a third-party application, such as Facebook or Google, you can change your settings and remove permission for the application by changing your account settings. You are responsible for updating your personal information.

6.2   Correction of incorrect or incomplete data

You have the right to request that we correct inaccurate or incomplete personal data about you (which you cannot update directly in your user account).

6.3   Retention and deletion of data

The retention period of your personal data depends on the purpose of the processing, as stated in this privacy policy. For example, if we need your data to respond to your inquiries about services or products, we will keep your personal data for as long as you use our product or service. Also, when there is a need to process your personal data for accounting purposes, we will keep them for as long as there are valid reasons for doing so. After the storage or processing of your data is no longer necessary to fulfill the purpose for which the data was collected and processed, we will delete it or anonymize it by removing all details that identify you. If we have requested your consent to process your personal data and we have no other legal grounds to continue processing, and you withdraw your consent, we will delete your personal data. However, when you unsubscribe from receiving marketing messages, we will retain your email address to ensure that we do not send you marketing material in the future.

6.4   Submitting objections

You have the right to file a complaint against Kakanj-X's data processing activities before the Personal Data Protection Agency of BiH (AZOP BiH). If you are located in the territory of the EU, you can submit a complaint to the competent regulatory bodies for the protection of personal data in the EU or AZOP BiH.

 1.   SECURITY

We continuously implement and update administrative, technical and physical security measures to protect your information from unauthorized access, loss, destruction or alteration. If you know or have reason to believe that your account establishment information has been lost, stolen, misused or otherwise compromised or, in the event of any actual breach or suspected unauthorized use of your account, please contact us immediately.

 1.   CHANGES TO THESE RULES

Kakanj-X reserves the right to modify this Privacy Policy, at any time, in accordance with this provision. If we change this Policy, we will post the amended Privacy Policy on the Kakanj-X website and update the date of the last change. If you do not agree with the amended Privacy Policy, you may cancel your account. If you do not cancel your account prior to the effective date of the amended Privacy Policy, your continued access to and use of Kakanj-X will be subject to the revised Privacy Policy.

 1.   CONTACT US

If you have any questions or complaints about this Privacy Policy or our practices for processing your data, you can email us or contact us at:

Online Media
Dragon of Bosnia 7
71000 Sarajevo

e-mail: redakcija@kakanj-x.com

COOKIE POLICY

 1.   What are cookies and tracking technologies?

Cookies are small data packages that are used to store and receive anonymous identifiers and other data about computers, phones and other devices. Other technologies, including data we store in the web browser or on the device, identifiers associated with the device and other software, are also used for similar purposes. In these rules, we call all these technologies “cookies”.

Cookies help us provide, protect, and improve our products, for example by personalizing content, customizing and measuring ads, and providing a safer environment. Although the cookies we use may change from time to time in accordance with improvements and updates, we use them for the following purposes:

to remember information about you so that you do not have to provide it to us again;
so you can stay logged in, even across devices;
to help us understand the ways people use our services and how we can improve them;
to protect your account and data;
cookies help us display ads and make relevant recommendations for businesses and other organizations to people who may be interested in their products, services or goals;
to help us customize and personalize Kakanj-X, remembering your preferences and settings;
Data stored using cookies on Kakanj-X do not contain personal details from which the user's identity could be determined.

The use of cookies also enables other organizations to help us analyze how our website is used, measure the number of visitors to our website and display marketing material.

 1.   There are different types of cookies:

** 2.1   First-party cookies**

This type of cookie is set by the website you are visiting and can only be used by that website.

** 2.2   Third Party Cookies**

These cookies are set by someone other than the owner of the website you are visiting. Kakanj-X may contain content from other sites that may set their own cookies. Also, if you share a link on the Kakanj-X portal, the service you share it on (for example, Facebook) may place a cookie in your browser. We have no control over third party cookies – you can turn them off but not through us.

** 2.3   Session cookies**

These cookies last only as long as your online session lasts and disappear from your computer or device when you close your browser.

** 2.4   Persistent cookies**

These cookies remain on your computer or device even after you close your browser, and they last as long as specified in the cookie. We use persistent cookies when we need to know who you are for longer than one browsing session. For example, we use them to remember your settings the next time you visit us.

** 2.5   Necessary Cookies**

These cookies allow you to use different parts of Kakanj-X. Without them, we cannot provide you with the services you requested. Some examples of how we use these cookies are: when you log in to Kakanj-X, to remember things you've already done, for example – the text you entered in the registration form, so that information is still loaded when you return to page. This type of cookie also helps us remember security settings that affect access to certain content. If you set your browser to block this type of cookie, certain functions and services will not work for you.

** 2.6   Functional cookies**

They help us customize Kakanj-X, remembering your preferences and settings. For example, to remember your favorite content, not to show you the same messages that apply only to new visitors, or to remember some other settings.

** 2.7   Performance cookies**

This type of cookie helps us understand how visitors use Kakanj-X, so we can improve. They help us try out different ideas. Sometimes we also use cookies from other companies (eg Google Analytics cookies) to analyze how visitors use Kakanj-X. Some examples of how we use these cookies are: collecting data about the most frequent visitors to Kakanj-X, so that we can improve our online services or to make sure that the website works properly and to fix any possible errors, to improve the look and feel of Kakanj- Xa. Performance cookies are also used to collect information about which parts of our website are most visited and by which type of users.

** 2.8   Advertising Cookies**

These are cookies that we use so that, when you visit Kakanj-X, we can show you specially targeted ads, depending on your preferences. We also use advertising networks that may track your browsing across different websites. For example, if you often browse articles about food and drink This type of cookie collects information about your visits to our website, the content you view, the links you used, as well as information about your browser, device and IP address.

 1.   How long do cookies last?

Some cookies are deleted when you close your browser on your website or app. Others stay longer, sometimes permanently, and are saved to your device so they're there when you use it again.

 1.   How can I control my cookies and tracking?

When you first visit us, we will inform you about our cookies.

Your browser or device may contain settings that allow you to choose whether cookies are stored in your browser and the ability to delete cookies. For more information about these controls, please visit the browser or device owner's pages. Please note that if you disable the use of cookies in your browser, it may mean that you cannot access some Kakanj-X services or that some part of the site will not work properly or to its full extent for you. For example, turning off advertising cookies will reduce the number of ads tailored to you, although marketing material will still be displayed on your browser, partly according to your preferences and partly in the general scope of marketing intended for all Kakanj-X visitors.

There are also third-party tools that you can use to block cookies.

 1.   How will I find out about changes to these rules?

We sometimes update our policies regarding the use of cookies and the protection of personal data. If we make important changes, for example to how we use your personal information, we will notify you. This can be a notification, an email, or a message in your app.

 1.   How can I contact Kakanj-X?

Learn more and contact us about your rights:

by e-mail: redaksija@kakanj-x.com;
by mail: Online Media, Kakanj, 72240
“When you use our Kakanj-x.com portal, we share information that we collect from you, such as your email (in hashed form), IP address or information about your browser or operating system, with our identity partners/service providers, including LiveRamp Inc. LiveRamp returns an online identification code that we may store in our first-party cookie for our use in online, in-app, and cross-channel advertising and it may be shared with advertising companies to enable interest-based and targeted advertising. To opt out of this use, please click here [link[(https://optout.liveramp.com/opt_out).”

Last modified November 31, 2023