Crvi u juhi od gljiva nisu izolirani slučaj, pronašli su ih još: Kuhari zagrebačke menze objasnili o čemu je riječ

Nakon što je u ponedjeljak jedan student u menzi Studentskog centra u juhi od gljiva pronašao crva, nalazi inspekcije koje je Jutarnji.hr na uvid dobio jučer dokazali su kako nije riječ o izoliranom slučaju.

Naime, crve su pronašli i u drugim pakiranjima juhe koja se tog dana servirala studentima, potvrdili su nam iz Studentskog centra.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Bili su skeptični i govorili da je nemoguće da je riječ o crvu, naglašavali su da je vjerojatno nešto nalik crvu. Zaposlenik kuhinje tada je došao s bijelim tanjurom, izvadio sam crva i nakon kraćeg vijećanja postalo je jasno o čemu je riječ. Kuhari su tada potvrdili da je crv te rekli da je vjerovatno stvar u proizvođaču – objasnio nam je još u ponedjeljak student.

Direktor Studentskog centra, Mirko Bošnjak, tada je naložio je hitni inspekcijski nadzor restorana te je sporna namirnica poslana na daljnju analizu.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

– Analize su pokazale da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača. Odmah po primitku analiza, direktor je naložio da se navedena namirnica povuče iz svih skladišta i kuhinja Studentskog centra te da se ista pripremi za povrat dobavljaču – objašnjavaju iz Studentskog centra.

U neformalnom razgovoru je jedna od zaposlenica kuhinje objasnila da se vjerovatno radi o moljcu koji se nalazio na gljivama te da su se od njega razmnožili crvi, no ništa nam nije mogla potvrditi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Iz uprave Studentskog centra dodatno napominju da se u ovom slučaju ne radi o propustima osoblja, nego je do propusta došlo na strani proizvođača navedene juhe.

– Ovom prilikom naglašavamo kako je jako važno u slučaju svake primjedbe na kvalitetu studentskog obroka, obratiti se odgovornoj osobi studentskog restorana SC-a, prema uputama koje se nalaze u svim restoranima, kao i na našoj web stranici. Studentski centar u Zagrebu ispričava se studentu na neugodnosti koju je doživio u restoranu u Savskoj 25 – poručuju za kraj.

NAKON INTERNE INSPEKCIJE, STUDENTSKU MENZU POSJETIO I DRŽAVNI INSPEKTORAT: EVO ŠTO JE PREGLEDOM UTVRĐENO

Državni inspektorat je, prema riječima direktora Bošnjaka, uspostavio dva zapisnika – Sanitarni uvjeti i Zaštita na radu.

Hrana u zagrebačkim menzama još je uvijek goruća tema u studentskim krugovima. Podsjetimo, sve je započelo ove subote, nakon što je student Nemanja Dobroja javno objavio fotografiju hrane iz Studentskog restorana na popularnoj Savi (SD Stjepan Radić).

Na spomenutoj fotografiji vidljivo je pohano meso na kojem se nalazilo nešto što neodoljivo podsjeća na sićušne crve brašnare. Studentski centar, na čelu s direktorom Mirkom Bošnjakom, hitno je proveo internu analizu, a istom je navodno utvrđeno kako se radi o zrncima riže, a ne o crvima ili tvorevinama životinjskog porijekla.

Nakon interne inspekcije, spornu menzu jučer je posjetio i Državni inspektorat.

Jučer je Državni inspektorat RH (DIRH) izvršio nadzor u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić i sačinili su zapisnike: Zapisnik Državnog inspektorata RH (DIRH) Sanitarna inspekcija o provedenom inspekcijskom nadzoru u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić 07. 11. 2022. te Zapisnik DIRH-a o provedenom inspekcijskom nadzoru u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić iz područja Zaštite na radu 07. 11. 2022. – saopćio je direktor Bošnjak, prenosi Index.hr.

‘Nema prigovora’

Bošnjak je za Index naveo kako članovi Državnog inspektorata nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

Državni inspektorat RH (DIRH) – Sanitarna inspekcija nisu imali prigovora na primjenu protokola samokontrole prema HACCP-u i na zatečeno stanje namirnica u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić. Činjenica je, molim Vas da to navedete, zdravlje studenata nije dovedeno u pitanje! – govori Bošnjak za Index.

Iz istog izvora saznajemo da HACCP predstavlja interni sistem samokontrole te sistem kvalitete kojima se osigurava neškodljivost hrane.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nermin Nikšić: SDP je demokratska stranka otvorena za različita mišljenja

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a oglasio se nakon odluke potpredsjednika...

Enesa radi sa 100 muškaraca i bolja je od njih: Ona je jedna od dvije zavarivačice u BiH

Enesa Lugonja jedna od dvije zavarivačice u FBiH ruši...

Mladi stručnjak iz BiH nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Bosanskog Novog, kako...