Hrabra Ana iz Drvara se vratila s liječenje u Turskoj: Prije 5 godina ranio je pijani policajac i od tada se bori da stane na noge

Ana Gloginja (29), samohrana majka iz Drvara, čija je hrabrost i upornost oduševila region, vratila se sa liječenja u Turskoj. Da li će ova izuzetna žena konačno ustati iz invalidskih kolica i zakoračiti u novi život na svojim nogama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi po njenim šturim, ali optimističnim objavama na Facebooku, sve su prilike da će uskoro saopštiti radosne vijesti, piše Srpskainfo.

Ana je prvo promijenila svoju profilnu fotografiju, koja svedoči da je i u bolesničkom krevetu bila dobro raspoložena. Potom je uslijedila nova kratka objava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stigla sam u Bosnu, kad stignem odgovorim svima, nije me bilo, uglavnom sve je uredu… Zatrpali ste me pravo – napisala je Ana.

Kako je ranije pisala ovaj portal, Ana je imala samo 24 godine i sina od 4 godine, kada je 2019. teško ranjena na svom radnom mjestu, u jednom kafiću u Drvaru.

Ranio ju je, iz nehata, pijani policajac. Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kičmu.

Ljekari su se jedva izborili da joj spasu život, ali ona je od tada u invalidskim kolicima.

Nije se mirila sa takvom sudbinom, pa su uslijedili dugogodišnja rehabilitacija, a potom i liječenje presađivanjem matičnih ćelija u Novom Sadu.

Ali, ništa joj od toga nije pomoglo.

Kad je iz jedne klinike u Turskoj dobila vijest da bi joj mogla pomoći operacija povezivanja nerava, hrabra Drvarčanka se dala u akciju.

Za ovaj zahvat je morala da prikupi 26.000 eura, što je za nju bila nedostižna suma, jer sa sinom preživljava od 700 KM dodatka za tuđu njegu i pomoć.

Tada su na scenu stupili humani ljudi, organizacije, kulturno umjetnička društva, sportski klubovi… iz Drvara, ali i iz regiona.

Za samo mjesec dana novac je prikupljen i Ana je otišla na liječenje u Tursku.

Sada se vratila i svi sa nadom isčekuju radosne vijesti. O tome svjedoče i stotine poruka podrške i ohrabrenja na društvenim mrežama.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE