Novac skupljao mjesecima: Dječak (10) ušteđevinu potrošio na bicikl koji je darovao siromašnom prijatelju

Desetogodišnji dječak i radnik na benzinskoj pumpi u Južnoj Africi sklopili su neobično, ali blisko prijateljstvo koje je osvojilo srca mnogih diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2019. dječak po imenu Vaughn upoznao je pomoćnika Tonyja dok je njegova majka Mandy točila gorivo na pumpi u KwaZulu-Natalu. Porodica je “divnog čovjeka” upoznala u Caltexu kraj vatrogasnog doma.

Mandy je u objavi na Facebooku otkrila da je njezin sin bio jako bolestan, ali “u roku od nekoliko trenutaka, pomoćnik ga je nasmijao.” Par se odmah zbližio i postali su prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od tada redovito posjećujemo postaju i Vaughn pazi na svog novog prijatelja”, napisala je.

“Tony uvijek nađe vremena za razgovor s Vaughnom o raznim biciklima koje vučemo do Gibe i natrag i sluša ga dok on brblja.”

U jednom od njihovih razgovora, Tony je pitao mogu li mu pomoći pronaći bicikl po razumnoj cijeni i Vaughn je obećao da će mu ga pronaći. Mandy se iznenadila kada je saznala da je njezin sin odlučio nesebično pomoći Tonyju.

“Vaughn je mjesecima skupljao sav srebrni novac po kući, štedeći za ‘godišnji odmor’ za nas. Jedne večeri, došao je do mene i pitao me želim li stvarno odmor, a na pitanje zašto, rekao je da bi radije potrošio svoju ušteđevinu da pomogne Tonyju da nabavi svoj bicikl”, ispričala je ponosna mama.

Majka i sin otvorili su njegovu kasicu prasicu i novcem kupili Tonyju bicikl. Tony je bio zapanjen gestom, a Mandy nije mogla biti više ponosna na svog dječaka.

“Naša djeca nas čine ponosnima u toliko prilika, ali danas je moje i njegovo srce toliko puno radosti”, napisala je.

Obraćajući se svom malom sinu u objavi, Mandy je dodala: “Kada vidiš ovu objavu, znaj da je danas od svih tvojih dana na ovom planetu do sada, moje srce najpunije i najponosnija sam na tebe u životu. Budi ljubazan i velikodušan sa svojim vremenom i novcem i zapamti da donošenje radosti drugima može donijeti jednako radosti tebi.”

Drugi ljudi su bili dirnuti činom dobrote mladića, podsjećajući nas sve da budemo najbolja verzija sebe. Trudite se i činite dobro drugima jer je davanje ponekad mnogo radosnije od primanja. Uljepšati nečiji dan donosi radost kao nijedno drugo. Jedan je komentirao: “Kakva priča, ono što pružiš vratit će se 10 puta”, dok je drugi dodao: “Vaughane, ti si pravi heroj. Upoznala sam Tonyja, on je sjajan tip, tako ljubazan i uslužan”, piše Upworthy.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE