― Marketing ―

Doputovao je iz BiH u SAD i na parkiralištu ugledao jedan od najvećih simbola Jugoslavije, ovakav prizor bi nas sve zatekao

- Marketing -

Da sutra otputujete u Sjedinjene Američke Države, u saveznu državu Illinois, zasigurno ne biste očekivali da ćete nasred ulice ugledati jedan od najvećih industrijskih simbola Jugoslavije, nekoć na ulicama sveprisutni Yugo.

A na jedan primjerak naletio je korisnik TikToka Savo Perić, koji je k tome korisnicima te društvene mreže prikazao da je vlasnik tog automobila dao izraditi tablicu sa svojim imenom.

Tako su tiktokeri doznali da negdje u Illinoisu živi i izvjesni Živorad, odnosno Žile, kojemu je legendarni Yugo toliko prirastao srcu da ga i danas vozi kroz Ameriku.

- Marketing -

Inače, da to pojasnimo našim mlađim čitateljima, Yugo je automobil koji je sklapala Zastava od 1978. do 2008 godine. To je bio jedini Zastavin automobil koji se mogao naći i na području Sjeverne Amerike, a zvao se Yugo 45, 55, 60 ili 65 (ovisno od tome koliko je imao konjskih snaga).

Na Wikipediji stoji i podatak da je sveukupno izrađeno 794.428 primjeraka tog vozila, a najviše ih je izvezeno upravo u SAD, gdje su bili najjeftiniji automobili na tržištu s cijenom manjom od četiri hiljade dolara.

I iz tog razloga su ga u Americi doživljavali uglavnom kao sprdnju, pa se tako kragujevački automobilski biser kao predmet zafrkancije počeo pojavljivati i u brojnim američkim filmovima.

Jednom prigodom ga je u svoj spot uvrstila čak i Metallica (The Day That Never Comes).

- Marketing -

BONUS VIDEO

Planiranje je ključ svega: Majka troje djece otkrila kako je mjesečne troškove s 1.200 smanjila na samo 440 eura

 U aktualnim poskupljenjima dobrome dijelu ljudi važan je svaki euro, kojega nije lako zaraditi ni uštedjeti. Majka troje djece iz Njemačke promijenila je život nakon...