Hapšenja zbog proizvodnje marihuane, pretresi širom Srbije

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su proizvodili i prodavali marihuanu. U toku je pretres na više lokacija širom Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nalogu Јavnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK-om, nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije, danas je lišeno slobode sedam lica, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tužilaštvo navodi, “ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas (10. oktobra 2023. godine) neovlašteno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine”.

Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije. Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Јavno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

NAJNOVIJE