Kod njih smo se svi oblačili: Sada odlaze u stečaj

Varaždinska tekstilna kompanija Varteks, koja je u blokadi već gotovo 60 dana, odlazi u stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Karlo Koprek rekao je da će odluku o tome hoće li se otvaranje stečaja ubrzati ili će se dogoditi automatizmom donijeti radnici te je najavio sastanak u ponedjeljak.

Nadzorni odbor varaždinske tekstilne kompanije Varteks u petak je, s tri glasa za i dva protiv, dao saglasnost Upravi Varteksa, odnosno njenom jedinom članu Karlu Kopreku, da se pokrene stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Varteksa Koprek objasnio je za Hinu da odluku o podnošenju zahtjeva za otvaranje stečaja ne donosi Nadzorni odbor, nego Uprava ili FINA, dok Nadzorni odbor daje samo saglasnost Upravi da pokrene taj postupak, ako tako odluči.

“Varteks je s nadolazećim ponedjeljkom već preko 60 dana u blokadi, tako da više nema ni izbora. Nakon 60 dana blokade, FINA u određenom trenutku automatski podnosi zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka”, dodao je Koprek.

Čeka se odluka radnika

Kaže kako bi radnici, ako bi se čekalo da FINA provede postupak, u sljedećih mjesec-dva ostali bez primanja.

“Ja sam predložio Nadzornom odboru da se odobri pokretanje stečaja što prije i da ga pokrenemo sami, budući da smatram kako je to sada u najboljem interesu radnika i društva Varteks, kako radnici u međuvremenu ne bi ostali bez prihoda i kako ne bi izgubili cjelokupnu maloprodajnu mrežu”, izjavio je predsjednik Uprave Koprek.

Kaže i da bi nakon što bi se otvorio stečaj Varteks ponovno od tih prihoda mogao redovno plaćati najmove prostora, gas, struju, plate, ali i sve ostale troškove, prenosi Index.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE