Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Avion Air Montenegra sletio iz Tel Aviva u Podgoricu, doputovao je 101 putnik, iz Crne Gore i još osam zemalja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avion kompanije Air Montenegro iz Tel Aviva u ranim jutarnjim satima uspješno je izveo evakuacioni let -101 putnik iz Crne Gore i još osam zemalja sletio je u Podgoricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posadu su činili kapetan Nikola Ivanović, prvi oficir Jovan Šćepanović, PUR Goran Vujović, stjuardese Lina Tomašević i Tamara Đurišić, kao i security pratnja Dragan Stojković.

“Iz Izraela je u Podgoricu doputovao je 101 putnik, iz Crne Gore i još osam zemalja Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije Srbije i Švedske. Posebno smo zahvalni posadi koja je realizovala let, na primjeru hrabrosti i profesionalizma. Crna Gora je ponosna na vas”, navodi se u objavi Ministarstva vanjskih poslova.

Sekretar Ministarstva vanjskih poslova Robert Markić kazao je da postoji dio državljana koji su ostali na jugu Izraela gdje je trenutno bezbjedno, ali su izrazili želju da se vrate.

“Međutim, pošto nije bilo bezbjedno putovati do Tel Aviva i kako nema javnog prevoza, za ovih šest crngoorskih državljana obezbijeđen je prelazak granice ka Jordanu kopnenim putem. Oni će dobiti vize na granici i onda će počasni konzul u Jordanu da ogranizuje transport do najbližeg aerodromu u Jordanu i oni će komercijalnim letom da se prebace u Crnu Goru, pretpostavljamo danas tokom dana”, kazao je Markić u Jutarnjem programu TVCG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mission Completed (Misija ispunjena), dobro došli kući”, napisao je na Facebooku premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Posada koju su činili kapetan Nikola Ivanović, prvi oficir Jovan Šćepanović, PUR Goran Vujović, stjuardese Lina Tomašević i Tamara Đurišić, kao i security pratnja Dragan Stojković, u ranim jutarnjim satima uspješno je izvela evakuacioni let 101 putnika iz Crne Gore i još osam zemalja. Mnogo smo sretni i ponosni na sve vas”, naveo je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović iskazao je zahvalnost konzulatu Crne Gore u Izraelu, kompaniji To Montenegro i posadi na čelu sa kapetanom Nikolom Ivanovićem.

“Pokazali ste da TO MNE ima najbolje pilote i posadu, pokazali ste šta je patriotizam”, naveo je Đurović.

Sinoć je avion crnogorske nacionalne aviokompanije, Air Montenegro, poletio za Tel Aviv kako bi prevezao naše državljane koji su se nalazi u Izraelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrvti dan je sukoba Hamasa i izraelske vojske. Više od hiljadu ljudi je stradalo, a više od 4.000 je ranjenih.

- Marketing -