Uhapšen prevarant koji je besplatno jeo u restoranima

Pedesetogodišnjeg muškarca, čije ime nije otkriveno, porijeklom iz Litvanije, uhapsili su već dvadeseti put unutar godine dana zbog prevara počinjenih na različitim mjestima u turističkom dijelu grada Alicantea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je ponovio isti trik, uživao je u hrani i piću u restoranu, a zatim je pred zaposlenicima simulirao srčani udar kako bi izbjegao plaćanje računa. Ovaj put račun je iznosio 34,85 eura (68,22 KM), a predstavu je izveo nakon što je pojeo paellu s plodovima mora i popio dva viskija.

Muškarac je sada dobio nadimak “gastrojeta”, a španski mediji su objavili da je često pokušavao ostaviti dojam bogatog ruskog turiste voljnog potrošiti koliko god treba na ukusna jela i skupa pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, postao je poznat u tom kraju, posebno zato što je najviše volio naručivati jastoge uz rižu, rusku salatu i viski u restoranima.

Nedavno ga je Moises Domenech, šef restorana El Buen Comer, fotografisao da bi pokazao drugim vlasnicima lokalnih restorana kako izgleda. Domenech je medijima ispričao da je ovaj muškarac pokušao izaći iz njegovog restorana bez plaćanja.

“Namjeravao je otići, ali ga je kolega zaustavio i obavijestio da još nije platio račun. Rekao je da će se odmah vratiti jer je zaboravio novac u hotelu. Kada mu to nije prošlo, bacio se na pod i glumio da mu je loše”, rekao je Domenech.

Policajac koji ga je već četiri puta uhapsio izjavio je da je “gastrojetu” obično privodio s osmijehom na licu. Sudija u Alicanteu mu je izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 42 dana. Sada će “gastrojeta” nastaviti besplatno se hraniti na račun poreznih obveznika tokom mjesec i po dana, prenosi Klik.hr.

NAJNOVIJE