Djevojci je dosadila briga s otplaćivanjem kredita za kuću, prodala je i od kamp prikolice za 330 KM s otpada stvorila čudo

Život u gradu je za mnoge postao previše stresan. Sve je više onih koji utočište i bijeg od prometnih gužvi i buke nalaze na selu. Okruženi prirodom i zelenilom, gdje ih ujutro budi cvrkut ptica umjesto bučnog autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je i Britanka Lucy (23) koja je s pratiteljima na TikToku podijelila svoje iskustvo. Kako je rekla, mnogi su je upozoravali i kritizirali zbog odluke da proda kuću i upusti se u avanturu renoviranja kamp prikolice, ali je bila odlučna da sebi stvori dom iz snova i u tome je uspjela.

Presudan kredit za kuću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kupila sam svoju prvu kuću s 18, a prošle godine sam je u 22. godini prodala kako bih živjela daleko od gradske strke. Nekima će ovo zvučati krajnje ludo, ali ja sam sada, iskreno, sretnija nego ikada”, objasnila je Lucy.

Nakon što se odlučila za život na selu, Lucy je našla kupca za kuću i preselila se u kamp prikolicu koju je “parkirala” na blatnjavoj poljani. Bila je i sama nesigurna pa priznaje da joj se u tom trenutku, posebno kada je pogledala unutrašnjost prikolice i mjesto gdje je smještena, činilo da je napravila pogrešan potez.

@lucyrobathan

Caravan no.1 has arrived and the renovations have began 🙌🏼 A lot of work is going to be needed over the next few months however I’m excited to see the end result. Roll on house completion date and moving🗝️🐓🐴🌳. #mobilehomerenovation #caravan #mortgagefree #rentfree #project #mobilehomeproject #livingoffgrid #buildingourdreamhome #decor #mobilehomeprojects #caravanproject

♬ re:stacks – Bon Iver

Od ruševine do doma iz snova

“Živim u kamp prikolici koju sam platila 172 eura (oko 330 KM) i prvih godinu dana je bilo i te kako teško”, priča Lucy i dodaje da je najveći problem bila hladnoća, niže temperature koje su tipične za selo.

Solarni paneli se nisu mogli napuniti, nije postojao način da ugrije dom, ali uz dosta rada, volje i strpljenja, uspjela je sa svojim partnerom stvoriti topli dom.

U snimcima koje je objavila na TikToku, detaljno je pokazala kako je izgledalo renoviranje, ali i kako se njen život promijenio.

@lucyrobathan

Kitchen is almost complete minus a few decorative finishing touches 🤩 I love it SO much and cant wait to renovate even more of our home🫶🏼 #CapCut #livingoffgird #offgridrenovation #offgridhome #staticcaravanrenovations #mobilehomerenovation #mortgagefree #rentfree

♬ Beat – beaty

Novi zdraviji i jeftiniji život

Sada ujutro, umjesto da udiše gradski smog, ide u šetnju sa svojim psima, a prvo što vidi čim se probudi je prelijepi, zeleni pašnjak po kojem trčkaraju konji i druge životinje. Ono što je najvažnije je to da je besplatno jer zahvaljujući solarnim panelima ne plaća struju.

“Sada imam konje, svinje, koze…uz zalazak sunca obavezno vježbam, a uzgajam i voće i povrće. Nikada nisam bila zadovoljnija i sretnija, a nedavno sam pokrenula vlastiti posao za šetnju pasa i njihov dnevni boravak.”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE