Kakanjski ‘NUR’ izborio medalju na ‘Taekwondo Multi European games’ u Sarajevu

Dva takmičara iz taekwondo kluba NUR, Jusuf Fejzić i Adna Berbić, imali su uspješan nastup na E1 bodovnom turniru Multi Evropskim Igrama u Sarajevu (Taekwondo Multi European games) u četvrtak, 11.5.2023. Jusuf Fejzić se takmičio u kategoriji juniora do -73 kg, dok je Adna Berbić nastupila u kategoriji juniorki do -52 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jusuf Fejzić je započeo turnir hrabro i prošao prvo kolo protiv predstavnika Turske. Međutim, u drugom krugu za medalju, bio je zaustavljen od jakog protivnika iz Njemačke. Unatoč tome, Fejzić je pokazao izvanredne vještine i borbeni duh tokom svog nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adna Berbić je također ostvarila izvrsne rezultate na turniru. Uspješno je savladala predstavnice Grčke i Bosne i Hercegovine, osiguravši tako treće mjesto u svojoj kategoriji. U tijesnoj polufinalnoj borbi zaustavljena je od protivnice iz Italije, ali je uspjela izboriti bronzanu medalju. Njezin talent i predanost bili su vidljivi tokom cijelog takmičenja.

Ova dva takmičara su imala snažnu podršku svog trenera, Adnana Haračića, koji ih je uspješno vodio kroz turnir. Haračić je uložio veliki trud u pripremu svojih sportista, a njihovi rezultati su plod zajedničkog rada i predanosti.

Ovaj nastup na E1 bodovnom turniru Multi Evropskim Igrama u Sarajevu svakako će ostati u sjećanju Jusufu Fejziću i Adni Berbić kao još jedno vrijedno iskustvo u njihovim sportskim karijerama. Njihovi rezultati su pokazatelj njihove posvećenosti i talenta, a također su i motivacija za dalje treniranje i napredak.

Taekwondo klub NUR može biti ponosan na svoje takmičare i njihove rezultate na ovom prestižnom turniru.

NAJNOVIJE