― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Kakanjski ‘NUR’ izborio medalju na ‘Taekwondo Multi European games’ u Sarajevu

- Marketing -

Dva takmičara iz taekwondo kluba NUR, Jusuf Fejzić i Adna Berbić, imali su uspješan nastup na E1 bodovnom turniru Multi Evropskim Igrama u Sarajevu (Taekwondo Multi European games) u četvrtak, 11.5.2023. Jusuf Fejzić se takmičio u kategoriji juniora do -73 kg, dok je Adna Berbić nastupila u kategoriji juniorki do -52 kg.

Jusuf Fejzić je započeo turnir hrabro i prošao prvo kolo protiv predstavnika Turske. Međutim, u drugom krugu za medalju, bio je zaustavljen od jakog protivnika iz Njemačke. Unatoč tome, Fejzić je pokazao izvanredne vještine i borbeni duh tokom svog nastupa.

- Marketing -

Adna Berbić je također ostvarila izvrsne rezultate na turniru. Uspješno je savladala predstavnice Grčke i Bosne i Hercegovine, osiguravši tako treće mjesto u svojoj kategoriji. U tijesnoj polufinalnoj borbi zaustavljena je od protivnice iz Italije, ali je uspjela izboriti bronzanu medalju. Njezin talent i predanost bili su vidljivi tokom cijelog takmičenja.

Ova dva takmičara su imala snažnu podršku svog trenera, Adnana Haračića, koji ih je uspješno vodio kroz turnir. Haračić je uložio veliki trud u pripremu svojih sportista, a njihovi rezultati su plod zajedničkog rada i predanosti.

Ovaj nastup na E1 bodovnom turniru Multi Evropskim Igrama u Sarajevu svakako će ostati u sjećanju Jusufu Fejziću i Adni Berbić kao još jedno vrijedno iskustvo u njihovim sportskim karijerama. Njihovi rezultati su pokazatelj njihove posvećenosti i talenta, a također su i motivacija za dalje treniranje i napredak.

Taekwondo klub NUR može biti ponosan na svoje takmičare i njihove rezultate na ovom prestižnom turniru.

- Marketing -