Dali su otkaz i putuju svijetom: “Zarađujemo više novca nego kada smo radili”

Zbližila ih je želja da pobjegnu od hladnog vremena u Velikoj Britaniji

Mladić i djevojka koji putuju širom svijeta ostavili su svoje poslove “od devet do pet”, prodali sve svoje stvari i sada putuju svijetom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Riječ je o romansi Dylana Evansa (30) i Adriane de Pertis (33) koja je procvjetala 2018. godine, kada su se upoznali i zbližili zbog svoje želje da pobjegnu od hladnog vremena u Velikoj Britaniji.

NAPORAN RAD

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Štedjeli su dvije godine kako bi uštedjeli 32.000 funti, prije nego što su dali otkaze na poslu i pokrenuli vlastiti YouTube kanal – 2Passports1Dream.

Svoja putovanja finansiraju radeći kao vlogeri na puno radno vrijeme. Prikupili su više od 120.000 pretplatnika koji prate njihova putovanja po Singapuru, Filipinima, Kambodži i Tajlandu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Kao nomadi, putujemo sa svim našim stvarima na leđima, neprestano mijenjajući zemlje i hotele. Postoji uobičajena zabluda da YouTuberi koji putuju samo ispijaju koktele na plaži, a videozapisi se sami postavljaju. Ali, nikada u životu nismo ovako naporno radili i ne bismo ovo mijenjali ni za šta, ispričao je Dylan.

Adriana i Dylan su se složili da žele vidjeti svijet izvan standardnih turističkih mjesta za razgledavanje. Počeli su štedjeti za svoj san dok je Dylan nastavio raditi u osiguravajućem društvu, a Adriana, rođena u Švedskoj, radila je kao stomatološki tehničar.