Ženi banka greškom s računa zaplijenila 22.000 eura. Tužila ih je i ostala šokirana presudom

Gospođa Ljerka tog je dana s bratom stigla u banku kako bi sa štednje podigla iznos od 22.000 eura jer je oročenje upravo isteklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac je htjela dati kćeri koja je upravo kupovala stan i trebao joj je za kaparu. Pristupila je, kaže, u veljači prijepodne u poslovnicu Sberbanka u Zagrebu i tamo doživjela ogroman šok. Njezina novca, naime, nije bilo na računu!

“Službenik banke rekao mi je da je iznos od 139.000 kuna zaplijenjen od Fine temeljem nekog ovršnog postupka. Ostala sam bez riječi pa sam u stanju šoka počela plakati. U Fini sam saznala kako me je ovršila Raiffeisen banka, a tada sam pretrpjela novi šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUŠEVNE BOLI

Dobro sam znala kako sam svoje staro dugovanje prema RBA banci u cijelosti podmirila, i to prije tri godine! U stanju šoka i nevjerice odmah sam otišla do poslovnice Raiffeisenbanke, gdje je utvrđeno kako su počinili veliku pogrešku”, ispričala je gospođa Ljerka.

Cijelo to vrijeme, kaže, bila je u stanju šoka, nevjerice i straha pred većim brojem klijenata, neki su čak bili i poznanici iz naselja, morala je glasno raspravljati i svađati se s uposlenicima pa su joj povrijeđeni njezin ugled, čast, dostojanstvo i ime.

Bila je u stanju potpunog šoka i jada jer je kći sve dogovorila s prodavcem stana i taj novac joj je trebao baš taj dan za kaparu. RBA joj je cijeli iznos vratila tek pet dana poslije, nakon što je već istekao rok koji je kći imala za polaganje kapare za stan.

Ljerka je zbog svega odlučila tužiti banku za duševne boli tražeći da joj isplati ukupnu odštetu od 38.000 kuna. Sud joj je dao za pravo i dosudio joj iznos od samo 4000 kuna temeljeći svoju odluku na iskazima sudsko-medicinskih vještaka.

SUDSKI TROŠKOVI

“Radilo se o kratkotrajnoj agoniji, tako da je strah kod nje mogao biti u jačem intenzitetu samo kratkotrajan, a kasnije je eventualno mogla još u određenom razdoblju do otprilike tri mjeseca od samog događaja u banci trpjeti strah manjeg intenziteta.

Zbog toga ovaj sud ocjenjuje primjerenim da tužiteljici po osnovi pretrpljenog straha pripada upravo takva naknada neimovinske štete”, navodi sudac u nepravomoćnoj presudi koja je donesena ove sedmice.

Da stvar bude poraznija, zbog malog uspjeha u parnici gospođi Ljerki je sudac istom presudom naložio da Raiffeisen banci mora platiti 10.000 kuna parničnih troškova. Postane li presuda pravomoćna, bit će u minusu od 6000 kuna te će banci morati platiti kamate na taj iznos.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE