Žena tužila Google jer joj je muž poginuo prateći navigaciju

Žena iz Sjeverne Karoline tužila je Google, nakon što je njen muž poginuo zbog loše navigacije. Ova tužba pokrenula je niz logičnih pitanja, a cijeli je događaj upozorenje – navigacije vas samo usmjeravaju i uglavnom ne znaju trenutno stanje na putevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBC news, prenio je tužbu koju je podnijela udovica gdje objašnjava šta se dogodilo i zbog čega zahtijeva da se održi suđenje.

Njen suprug sletio je prošle godine sa srušenog mosta, prateći GPS navigaciju, navodi se u tužbi koja je nedavno podnijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philip Paxson je umro nakon što je u noći 30. septembra u Hickoryju sletio sa “neoznačenog, nezabarikadiranog srušenog mosta”, rekla je njegova udovica Alicia Paxson u tužbi, podnesenoj u utorak u okrugu Wake County.

Paxson nije bio svjestan da se most srušio i pratio je GPS uputstva Googlea, koja nisu ažurirana, kaže se u tužbi. Traži se suđenje u poroti, ali se ne navodi iznos štete koji traži.

Veliki dio mosta, poznat kao most Snow Creek, srušio se 2013. godine i nikada nije popravljen, navodi se u tužbi.

Google mape su uputile Paxsona da krene tim putem, dok se vozio kući jedne kišne noći sa rođendanske zabave svoje devetogodišnje kćerke i poginuo, prenosi NBC.

On je bio jedini u vozilu. Ostao je do kasno da pomogne u čišćenju poslije zabave, a njegova žena je njihove dvije kćerke odvela kući u drugom vozilu.

Također, u tužbi se navodi i da je žena ranije poslala informaciju Googleu da je most uklonjen. Dva puta je 2020. godine koristila funkciju “predloži izmjenu” i u odgovoru e-poštom joj je rečeno da je stvar u fazi revizije, navodi se u tužbi.

Paxsonovi su živeli nešto više od 6.5 kilometara od mjesta gdje se zabava dogodila, a on nije bio upoznat sa tim područjem. Porodica se preselila u Hickory 2020. godine nakon što je Philip Paxson, prodavac medicinskih uređaja, unaprijeđen.

Područje je bilo neosvijetljeno i “mrak u 23:00“. kada je došlo do sudara. Džip je pao šest metara niže, a Paxson se udavio.

Portparol je rekao da je cilj Googlea da pruži tačna uputstva.

  • Imamo najdublje simpatije prema porodici Paxson. Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutiranju u Mapama i razmatramo ovu tužbu – rekao je portparol u izjavi.

NAJNOVIJE