― Marketing ―

Žena tužila Google jer joj je muž poginuo prateći navigaciju

- Marketing -

Žena iz Sjeverne Karoline tužila je Google, nakon što je njen muž poginuo zbog loše navigacije. Ova tužba pokrenula je niz logičnih pitanja, a cijeli je događaj upozorenje – navigacije vas samo usmjeravaju i uglavnom ne znaju trenutno stanje na putevima.

NBC news, prenio je tužbu koju je podnijela udovica gdje objašnjava šta se dogodilo i zbog čega zahtijeva da se održi suđenje.

Njen suprug sletio je prošle godine sa srušenog mosta, prateći GPS navigaciju, navodi se u tužbi koja je nedavno podnijeta.

- Marketing -

Philip Paxson je umro nakon što je u noći 30. septembra u Hickoryju sletio sa “neoznačenog, nezabarikadiranog srušenog mosta”, rekla je njegova udovica Alicia Paxson u tužbi, podnesenoj u utorak u okrugu Wake County.

Paxson nije bio svjestan da se most srušio i pratio je GPS uputstva Googlea, koja nisu ažurirana, kaže se u tužbi. Traži se suđenje u poroti, ali se ne navodi iznos štete koji traži.

Veliki dio mosta, poznat kao most Snow Creek, srušio se 2013. godine i nikada nije popravljen, navodi se u tužbi.

Google mape su uputile Paxsona da krene tim putem, dok se vozio kući jedne kišne noći sa rođendanske zabave svoje devetogodišnje kćerke i poginuo, prenosi NBC.

On je bio jedini u vozilu. Ostao je do kasno da pomogne u čišćenju poslije zabave, a njegova žena je njihove dvije kćerke odvela kući u drugom vozilu.

Također, u tužbi se navodi i da je žena ranije poslala informaciju Googleu da je most uklonjen. Dva puta je 2020. godine koristila funkciju “predloži izmjenu” i u odgovoru e-poštom joj je rečeno da je stvar u fazi revizije, navodi se u tužbi.

Paxsonovi su živeli nešto više od 6.5 kilometara od mjesta gdje se zabava dogodila, a on nije bio upoznat sa tim područjem. Porodica se preselila u Hickory 2020. godine nakon što je Philip Paxson, prodavac medicinskih uređaja, unaprijeđen.

Područje je bilo neosvijetljeno i “mrak u 23:00“. kada je došlo do sudara. Džip je pao šest metara niže, a Paxson se udavio.

Portparol je rekao da je cilj Googlea da pruži tačna uputstva.

  • Imamo najdublje simpatije prema porodici Paxson. Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutiranju u Mapama i razmatramo ovu tužbu – rekao je portparol u izjavi.
- Marketing -

BONUS VIDEO

Slučaj u Kaknju: Kome smeta naziv ulice po heroju i Zlatnom ljiljanu?

Poštenje, hrabrost i herojstvo bile su odlike Eneza Neimarlije iz mjesta Čaluci u Kaknju, jednog od najvećih heroja Odbrambeno-oslobodilačkog rata. Svojom osobnošću osvojio je...