― Marketing ―

“Žena na baterije”: Ova 30-godišnjakinja živi život bez pulsa

- Marketing -

“Radim na baterije”, objasnila je u jednom videu s 1,5 miliona pregleda. Kako pokazuje na TikToku, kad Sofija želi napustiti kuću, priključi svoj LVAD na baterije i nosi rezervne baterije sa sobom

Kada Sofia Hart ustane ujutro, pere zube i priprema doručak kao i većina ljudi, prenosi people.com magazin. Međutim, za razliku od većine ljudi, ona je povezana s utičnicom koja je održava živom. “Ta žica je prilično dugačka, i naučila sam živjeti na mjestima gdje mogu koristiti tu žicu”, kaže 30 godina stara Sofija.

Medicinski uređaj koji joj spašava život je LVAD – uređaj za potporu lijevoj komori srca, koji održava njen srcem u funkciji. Sofia, koja živi u Bostonu, objašnjava da je LVAD – koji se napaja baterijama kada napusti kuću – privremeno rješenje za većinu ljudi. Ali njen uređaj je “most do transplantacije”, koji je održava živom do tada. “Nema povratka za mene.”

- Marketing -

SOFIA IMA NEIZLIJEČIVU KARDIOMIOPATIJU

“Počela sam osjećati jake bolove i toliko umor”, kaže za PEOPLE. “To je umor koji ne možete zaista opisati. Nisam bila umorna u glavi, ali moje tijelo je bilo toliko umorno.” Iako je Hartova blizanka Olivia rođena s istom rijetkom genetskom mutacijom, otkriveno je da je Sofija također oboljela.

Zapravo, prvobitno je mislila da ima Lymeovu bolest, jer je radila napolju i lako je mogla biti ujedena od strane krpelja koji prenosi bakteriju. Otišla je u šetnju da bi uzela test na Lyme. “Išla sam na testiranje i bila sam bez daha čak i dok sam vozila”, kaže za PEOPLE. Kad je bila u bolnici čekajući rezultate, Olivia, koja je u to vrijeme radila u bolnici, prenijela joj je vijesti. “Sestra mi je rekla: ‘Nemaš Lymeovu bolest – bilo bi bolje da imaš.‘”

@aheartforsofiahart

Heart Mate 3 #LVAD youre a literal life saver! Starting to share my heart failure journey. I have no idea where to start or how this app works but here goes nothin! @herschelsupply i bought this fanny pack at a local skate shop and i couldnt live day to day with out it so shout out to unknowingly supporting a medical patient! I highly recommend this pack to other LVAD patients who are on the go or want to be hands / shoulders free. #LVAD #heartmate3 #lifesupport #foryou #fyp #heartfailure #aheaetforsofiahart #heartfailurejourney #cardiomyopathy #learningeveryday #growth #healing #gratitude #happytobehere #roadtotransplant

♬ original sound – AHeartForSofiaHart

Zbog toga je počela dokumentirati svoj život na TikToku – i njen račun brzo je postao popularan, privukavši milione pregleda dok objašnjava da nema puls. “Radim na baterije”, objasnila je u jednom videu s 1,5 miliona pregleda. Kako pokazuje na TikToku, kad Sofija želi napustiti kuću, priključi svoj LVAD na baterije i nosi rezervne baterije sa sobom. “One su prilično teške. Moram nositi cijeli set baterija za svaki slučaj.‘‘, dodaje.

- Marketing -

BONUS VIDEO