Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Zauvijek zatvorena: Nakon 70 godina slastičarna ‘Korzo’ stavlja ključ u bravu

Nakon sedam desetljeća slastičarskog nasljeđa, najstarija poslastičarnica u Podgorici, poznata kao “Korzo”, stavila je ključ u bravu. Ovaj emotivan trenutak označava kraj ere za mnoge stanovnike grada, čija su sjećanja na miris kolača oblikovala djetinjstvo i stvarala posebnu atmosferu u srcu Podgorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa suzama u očima, Nail Ali, jedan od vlasnika “Korza”, zahvalio je svima koji su tokom godina dolazili u stičarnicu, čineći je ne samo mjestom za uživanje u ukusnim delicijama, već i simbolom grada. Posljednji dan bio je ispunjen emocijama dok su dugogodišnji gosti, dolazeći po svoj omiljeni kolače, ispratili vlasnike uz srdačan aplauz.

  • Veliko hvala vama, sugrađanima, prijateljima, komšijama i drugovima koji ste nas podržali od početka da trajemo toliko koliko smo trajali. Trajali bi i više ali, sticajem okolnosti, nismo mogli. Otišla je mlada generacija, koja njije htjela da nastavi gdje smo mi stali i zato je došao dan da zatvorimo. Mnogo nam je žao, puni smo emocija, ispunjeni jer smo živjeli sa ljudima koji su nas prihvatili kao svoje – kazao je Ali.

“ŠT Hamza”, kao svjedok nekih od najslađih trenutaka u Podgorici, ostaje u sjećanjima mnogih koji su odrasli uz mirise i okuse ove radnje.