Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Vozaču kamiona (90) produžili vozačku nakon pregleda: “Radim po 12 sati dnevno”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brian Wilson  iz Sheffielda započeo je karijeru vozača kamiona još 1953. godine. Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brian, za kojeg se smatra da je najstariji vozač kamiona na svijetu, i dalje se svako jutro budi u 4 sata i odrađuje 12-satnu smjenu kao vozač dostavnog kamiona. Vozi na razne lokacije diljem Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine mora ići na pregled kako bi dokazao da je siguran za volanom, pa je tako bilo i ove, piše Daily Mail. Brian je položio godišnji zdravstveni pregled što znači da još barem godinu dana može raditi posao koji voli. Nakon pregleda rekao je da mu je drago što ne mora prestati voziti.

“Ako se budem osjećao dovoljno fit, nastavit ću iako sam u godinama. Svake godine moram na zdravstveni i drago mi je da sam prošao”, rekao je.

Prije nego što je počeo raditi za Esso 1953., Wilson je vozio oklopne kamione tijekom svoje vojne državne službe 1950. godine, kada je bio stacioniran u Njemačkoj. Nakon povratka kući i rada za benzinsku tvrtku počeo je raditi za očevu prijevozničku tvrtku, E. Wilson & Sons.

Na kraju je preuzeo tvrtku nakon očeve smrti  1970-ih i od tada je vodi. Tijekom godina kaže da je prošao milijune kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, kaže, onih oko 250 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve ovisi o tome koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ovaj tjedan. Radim svaki dan i vjerojatno ću ovaj tjedan raditi više od 40 sati. Sutra ću raditi oko 12 sati jer ću krenuti u Birmingham oko 5 ujutro, a onda će biti 17 sati kad se vratim, ali već sam se navikao na to”, rekao je.

Iako obožava voziti kamion, razmišlja o odlasku u mirovinu iduće godine. Želi sa svojom suprugom Mavis (89) otići na Tajland. Inače, Wilson nikada nije doživio prometnu nesreću u tih 70-ak godina koliko vozi.

- Marketing -