Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Vikinška princeza savremenog doba se odrekla religije: Živi stilom drevnih Vikinga i očarava izgledom

Vikinzi odavno ne postoje u svojoj izvornoj verziji, ali sa popularnošću serija i filmova sa vikinškom tematikom u posljednjoj deceniji, počeli su da se pojavljuju “moderni Vikinzi”, odnosno oni koji kopiraju način života, stil oblačenja itd. u starih skandinavskih ratnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki to rade iz pomodarstva, nekima je samo zanimljivo da se tako oblače, ali postoje i oni kojima je to ušlo u krv i postalo njihov svakodnevni život.

Jedna od ovih drugih je Freja Bergander iz Njemačke koju nazivaju savremenom vikinškom princezom.

Ova atraktivna djevojka je nekada radila kao model, ali je u međuvremenu odlučila da postane prava vikinška žena kojoj je san da ima svoju farmu na Islandu ili u sjevernoj Švedskoj.

U međuvremenu ona svakodnevno nosi nakit, odjeću, relikvije, frizure koji su u potpunosti u skladu sa Vikinzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Freja se odrekla hrišćanstva i njena religija je postao Nordijski paganizam. Tako da ona sada poštuje Odina, Freju, Tora, Lokija i druge kao bogove, obavlja rituale u njihovu čast.

Plavokosa ljepotica se vrlo rano zaljubila najprije u srednji vijek, a potom i u vikinšku istoriju, mitologiju i u tom pravcu je usmjerila svoje obrazovanje. Trenutno završava master iz oblasti srednjovjekovne istorije i potom planira i da napiše doktorat.

Reakcije na internetu, tačnije društvenim mrežama su uglavnom pozitivne, ali nekada pojedini umiju da pretjeraju u tome, te joj upućuju ponude za brak ili su nepristojni.

Naravno, postoje i oni koji negativno komentarišu da se previše uživjela u seriju “Vikinzi”, a oni maliciozni joj govore da joj šminka nije vjerodostojna i autentičan.

U svom vikinškom načinu života, Freja voli da provodi vrijeme šetajući šumom, planinareći ili jednostavno sjedeći uz jezero, što i jeste dio vikinške kulture s obzirom na to da je poznato koliko su oni bili u dodiru sa prirodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavokosa ljepotica ne izlazi na večere, niti poručuje hranu, pa tako ni njeni obroci ne sadrže prerađenu hranu i kloni se plastike kad god može.