Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Uznemirujući snimak: Muškarac krvnički udara ženu dok ona drži dijete u rukama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na video snimku objavljenom na Instagram profilu “stop_nasilju1” se vidi kako mlađu ženu koja drži dijete u rukama brutalno napada muškarac. Prvo udarcima u glavu, a potom počinje da je davi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku snimka žena, koja sve vrijeme plače, sedi uznemirena i uplašena na ivici kreveta. Dijete drži u naručju. Ubrzo joj prilazi muškarac, udara je po nosu i počinje da je davi gurajući je na krevet. Dok, sve vrijeme drži dijete u rukama.

Sa profila na kom je objavljen snimak upućen je apel da svi podijele necenzurisan video, uz pitanje da li će neko reagirati.

Nije poznato iz grada u Srbiji je ovaj par. Nažalost, ovo je samo jedan od slučaja zlostavljanja koji je dospio u javnost.

Uznemirujući video pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, krajem prošlog meseca regionalnu javnost potresao je još jedan strašan snimak porodičnog nasilja koji je procurio u javnost. Na tom snimku zabilježen je trenutak kada majka iz Srbije mučki tuče svoju ćerku, koja nema više od tri godine.

„Još nisam završila, dođi ovamo, nisam završila, nemoj da te jurim. Ako ti dođem gotova si“, izgovara žena sa snimka.

Nažalost, i u BiH svakodnevno smo svjedoci različitih vrsta nasilja. Gotovo svaka druga žena u Bosni i Hercegovini doživjela je neki oblik nasilja poslije svoje petnaeste godine, podaci su istraživanja Agencije za ravnopravnost spolova BiH. Veliki broj slučajeva nasilja u porodici nikada ne stigne do zvaničnih organa, jer ga žrtve nikada ne prijave. No nasilja, smatraju stručnjaci, ima mnogo više no što se prijavljuje, a sigurno mnogo više no što na kraju bude procesuirano. Procjena je Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine da se 30-35 posto prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, ustvari, završava obustavom istrage.

Nasilje možete prijaviti na sljedeće brojeve: 1265 (Federacija BiH), 1264 (Republika Srpska), 122 – policija.

- Marketing -