Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Tužna priča: Mačka se ne odvaja od fotografije preminulih vlasnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućni ljubimci veoma su odani i privrženi svojim vlasnicima. Mnogi tvrde da su psi osećajniji i brižniji prema svojim vlasnicima, ali ni mačke, koje su malo suzdržanije, nisu “tvrdog srca”, a neke pokazuju izuzetnu vezanost za ljude sa kojima žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge kućne mačke satima sjede kraj prozora ili ispred ulaznih vrata, čekajući vlasnikov povratak s posla, a potom stalno idu za njim i prate ga u kupatilo, sobu, pa čak sačekuju vlasnika na krevetu, kad krene na počinak. Mačija vjernost nije možda toliko drastična kao pseća, ali je itekako uočljiva i iskrena.

Pas koji ostane bez vlasnika u stanju je da godinama čeka njegov povratak ili da svakodnevno posjećuje mjesta koja je s njim obilazio. Mačke svoju patnju za preminulim čovekom pokazuju na sličan način.

Jedan par, koji je udomio divnu bijelu mačku, prije nekoliko dana je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Od tog dana mačka ne želi da jede i ne pije vodu. Kako kaže osoba koja brine o maci, ona uporno sjedi ispred fotografije svojih vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vremena na vrijeme mačka protrlja glavu o uramljenu sliku i pomazi je šapom, a onda beskonačno dugo gleda preminule drage ljude koji je posmatraju sa slike.

- Marketing -