Uživala je na ljetovanju, a onda je uslijedio pakao: Ovako izgleda “trovanje suncem”

Sezona godišnjih odmora je već u punom jeku, te je veoma važno još jednom apelovati na sve da brinu o jakim sunčevim zracima. Svakome se barem jednom desilo da tokom ljeta izgori, a opekotine nisu nimalo bezazlene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji i termin trovanja suncem koji ima još veće posljedice od klasičnog crvenila i svraba. Jedna djevojka je na društvenim mrežama pokazala kako se kod nje to ispoljilo i izgleda zaista zastrašujuće.

U snimku koji je objavila na TikTok-u, žena je otkrila da joj je odmor na Kanarskim ostrvima presjeo. Postavila je kompilaciju fotografija i kratkih klipova koji dokumentuju sve ono kroz šta je prošla. Sve je počelo oticanjem čela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sledećeg jutra sam se probudila sa otečenim okom”, rekla je svojim pratiocima uz snimak lica sa jednim zatvorenim okom, nakon čega je otkrila da joj je otok na desnom oku bio toliko jak da “nije mogla da ga otvori” i objasnila je da se stanje “i dalje pogoršava”.

“Otišla sam da odspavam i probudila sam se sa oba oka natečena. Oba oka su mi bila zatvorena i nisam mogla ništa da vidim”, istakla je i upozorila svoje pratioce na rizike od trovanja suncem.

Sljedećeg dana njeno lice je počelo da se ljušti, a onda je konačno otišla u hitnu pomoć. Kako je otkrila, bilo joj je potrebno oko nedjelju dana da se otok i crvenilo povuku, ali je ostala zabrinuta da nikada više neće moći da vidi.

Šta je trovanje suncem i koji su simptomi

Ova pojava predstavlja težak slučaj opekotina od sunca. Trovanje uzrokuje plikove na koži i može postati veoma bolno i neprijatno. Iako su ovo uobičajeni znaci bilo kakve intenzivne opekotine od sunca, trovanje može postati toliko ozbiljno da izaziva sistemske simptome poput groznice, povraćanja, teškog fizičkog i mentalnog stresa.

Ovih nekoliko simptoma ukazuju na to da imate više od obične opekotine.

Dobijate intenzivne i bolne plikove

Imate groznicu

Stalno ste naježeni

Imate jake glavobolje

Imate mučninu

Imate bolove u mišićima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE