Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Tiktoker posjetio Manhattan i jeo balkanski ručak: “Čekajte da čujete koliko koštaju ćevapi”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tiktoker Vuk Mihajlović platio je tradicionalni balkanski ručak u balkanskom restoranu na Manhattanu 278 KM, a za dvije porcije po 10 ćevapa izdvojio je 62 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tiktoker poznatiji pod nadimkom Rai Wolf podijelio je snimak posjete pomenutom restoranu, a cijenama je ostao iznenađen.

 

“Želim nešto da vam pokažem. Ovo je račun jednog balkanskog restorana ovdje na Manhattanu. Restorana koji ima svu našu balkansku hranu – ćevape, karađorđeve šnicle, kajmak, šopsku salatu itd.”, kazao je Mihajlović na početku snimka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U videu je želio pokazati koliko tradicionalni balkanski specijaliteti koštaju u New Yorku. Stoga je redom izdvojio sljedeće – porciju paprika platio je 11 dolara (ca. 20 KM), šopska salata koštala je 15 dolara što je približno 27 KM.

 

 

“Sačekajte da dođemo do ćevapa”, kazao je Vuk te nastavio čitati cijene s računa. Dvije lepinje platio je 16 dolara što je skoro 30 KM, a karađorđeva šnicla koštala je 24 dolara ili 45 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Koliko je skup ovaj New York skoro kao Budva ljeti”, našalio se te konačno kazao koliko je platio dvije porcije ćevapa. Dvije “desetke” u restoranu na Manhattanu koštaju 34 dolara ili 62 KM.

 

 

Premda je cijena spomenutih jela u poređenju s njihovom cijenom na Balkanu prilično visoka, Mihajlović je priznao da je ipak znao šta može očekivati u restoranu koji se nalazi u jednom od najskupljih gradova svijeta.

 

Također, podijelio je i kako je tokom posjete ovom ugostiteljskom objektu naručio i desert te otkrio da je za njega platio 9 dolara – skoro 17 KM. Niško pivo je koštalo 10 dolara (18 KM), a dvije rakije 20 dolara (37 KM).

 

Balkanski ručak ga je koštao 254 KM, a uz porez finalni iznos je iznosio 278 KM.

@raiwolf99 ovoliko koštaju ćevapi a da ne dođe pomfrit uz njih… katastroooofa #fyp #foryou #xyzbca #viral #balkan #srbija #crnagora ♬ original sound – Rai Wolf

- Marketing -