Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Bijeg kakav do sada niste vidjeli: Ustao sa optuženičke klupe i samo odšetao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je na izricanju presude proglašen krivim i osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora uspio je jednostavno izaći iz sudnice i osloboditi se dok se još jedna presuda razmatrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Čovjek o kojem je riječ zove se Joey Watts, a po svemu sudeći njegove kaznene prijave sugerišu da nije baš dobar čovjek. Bio je na sudu u Arkansasu suočen s optužbama za teški napad i posjedovanje vatrenog oružja, ali dok je porota bila van suda i raspravljala, Watts je samo izašao pravo iz zgrade suda okruga Grant u Sheridanu.

 

Watts je već bio proglašen krivim za optužbe za napad s kojima se suočio u vrijeme bijega, a porota ga je također proglasila krivim za optužbe za vatreno oružje nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Međutim, kao što možete vidjeti na videu, čini se da ga niko nije toliko pazio, jer je samo odšetao iz zgrade suda. Na kraju je uhapšen dan kasnije i odveden u zatvor.

 

Zamjenik tužitelja Norman Frisby, koji je bio zadužen za suđenje u slučaju, rekao je da je Watts jednostavno ustao od svog advokata i otišao. Frisby je također objasnio da je Watts optužen da je 29. novembra 2018. prijetio ženi sačmaricom u svom domu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj incident dogodio se godinu dana kasnije u oktobru 2019. godine. Na snimku kamere možete vidjeti Wattsa kako sjedi u sudnici, prije nego što ustane i ode.

 

Krenuo je ravno prema stepenicama, sišao niz hodnik i izašao iz zgrade kroz vrata. Frisby je nastavio tvrditi da mu je Wattsov advokat rekao da ne odlazi, ali on je svejedno to učinio.

 

U objašnjenju kako je to dopušteno da se dogodi, zamjenik šefa ureda šerifa okruga Grant Pete Roberts rekao je za NBC News:

 

– Bio je pušten na slobodu i nije bio osuđivan pa mu je to omogućilo da se kreće.

 

Frisby je dodao da u blizini nije bilo drugog izvršitelja koji bi ga spriječio da ode.

 

U to je vrijeme okrug Grant imao samo jednog sudskog izvršitelja i zapošljavao je još jednog. Sljedeći dan je uhapšen, a još trojica su uhapšena jer su mu pomogli u bijegu iz zgrade suda. Na kraju je porota vratila svoju presudu i Watts je osuđen na 36 godina zatvora, od čega 10 godina za napad i 26 godina za posjedovanje vatrenog oružja.

- Marketing -