Student ubijen jer je pokušao ući u pogrešnu kuću u ulici u kojoj je živio

Student Univerziteta u Južnoj Karolini ubijen je iz vatrenog oružja nakon što su ga zamijenili za provalnika dok je pokušavao ući u pogrešnu kuću u svojoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Student, kojeg je mrtvozornički ured okruga Richland identificirao kao Nicholasa Anthonyja Donofrija, prošle sedmice je započeo svoju drugu godinu na univerzitetu.

Donofrio, porijeklom iz Connecticuta, ubijen je u ranim jutarnjim satima u subotu u kući nekoliko blokova udaljenoj od univerzitetskog kampusa u gradu Columbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija kaže da su prvotno pozvani zbog sumnje na provalu, ali kada su došli do imanja, pronašli su tijelo žrtve na ulaznom trijemu.

Pokrenuta istraga

“Nešto prije 2 ujutro danas policajci su poslani u blok 500 u Ulici South Holly zbog prijavljene provale u kuću. Dok smo bili na putu, dobili smo novu dojavu o ispaljenim hicima. Kada su policajci stigli na lice mjesta, pronašli su mrtvog muškarca na trijemu s prostrjelnom ranom na gornjem dijelu tijela”, saopćila je gradska policija.

“Preliminarne informacije pokazuju da je Donofrio, koji je živio u Ulici South Holly, pokušavao ući u krivi dom kada je smrtno stradao”, dodali su iz policije.

O incidentu je pokrenuta istraga, ali osoba koja je povukla okidač još nije imenovana, piše Independent.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE