Milanu pomaže Google da pronađe krave nakon ispaše: Radi bez greške

Nakon što se godinama mučio kako da u bespućima prirode, često obraslim visokom travom, nakon bogate ispaše pronađe i kući na mužu vrati svoje krave, Milan Balaban iz mjesta Bastasi u opštini Bosansko Grahovo dobio je sjajnu ideju od svog prijatelja – svemoćni “Google”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jednog dana došao mi je prijatelj, uzgajivač krava kao i ja, te mi je pomogao da na telefonu instališem aplikaciju. Kada pozovem broj, koji se nalazi u ogrlici na vratu krave, on odgovori i preko satelita i Googla odredi gdje se krave tačno nalaze“, kazao je Balaban za “Nezavisne“, dodajući da mu aplikacija puno olakšava rad i ne mora više satima šetati i tražiti krave.

Ponekad “omane za koji metar”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stočar iz Bastasa navodi da je prije Googlea stado znalo zaspati u planinama i ne vratiti se kući do ranih jutarnjih sati.

“Zato je lokator spas. Radi bez greške, iako ponekad ‘omane za koji metar’. Pogledajte gdje su krave sada! Tu su”, pokazivao je Milan crvenu tačku na Google mapi, odnosno svoju kravu sa lokatorom.

Jedini problem, kako navodi Balaban, jeste izuzetno mala otkupna cijena od svega 0,70 KM koju za njegovo mlijeko plaća bihaćki “Meggle”.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE