Jasmin iz BiH trči u vatrogasnoj opremi za liječenje oboljelih građana

Predsjednik Vatrogasnog društva Vogošća Jasmin Žigić trčanjem nevjerovatnih 21 kilometar na Sarajevo maratonu u punoj vatrogasnoj opremi započeo je realizaciju projekta “Kupi kilometar spasi život”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saradnji sa Udruženjem “Pomozi.ba”, Žigić će prodavati kilometre na 10 maratona i sav prihod će ići u Fond za liječenje oboljelih bh. građana. Jasmin je na prvom maratonu skupio 450 KM, a vjeruje da će svakom trkom biti sve više i novca za liječenje oboljelih sugrađana.

Sljedeći podvig za Jasmina je “Igmanski cener“ (30. juni), 5. jula na programu je “Konjički cener“, a dva dana poslije, 7. jula “Spartan Race“. Utrka “Sarajevski cener“ trči se 14. jula, a onda slijedi odmor do avgusta, kada je na programu utrka stepenicama do vrha “Avaz Twist Towera“. Za kraj augusta (30. august), planirana je trka “Travnik night run“, a 14. septembra, hrabri vatrogasac, nastupit će na domaćem terenu na “Vogošća 5K“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žigića 30. septembra očekuje nastup na ” Sarajevo polumaratonu“, a za kraj je ostao “Vils Ultra marathon“, na kojem će pokušati pretrčati što veći broj kilometara u šest sati.

“Podržimo zajedno našeg hrabrog vatrogasca, kojem neće biti nimalo lako istrčati sve utrke i to pod punom vatrogasnom opremom. Pozivamo sve ljude dobre volje, vatrogasce, humanitarna udruženja, nevladine organizacije, sportske klubove, fondacije i ostale organizacije i kompanije, odnosno sve one, koji imaju želju da pomognu ovu, zaista, humanu ideju, da kupovinom jednog kilometra pomognu u spašavanju nečijeg života. Cijenu kilometra nismo odredili, već smo prepustili svima vama da ocijenite, shodno mogućnostima pojedinca ili udruženja, koliko košta jedan kilometar”, objavio je “Pomozi.ba”.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE