Nevidljive tablice: Vozači “provalili” trik kojim izbjegavaju policijske kamere

Pametne policijske kamere trebale bi napraviti red na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako tehnologija kamera napreduje, napreduju i trikovi vozača koji uvijek pronađu način kako izbjeći kaznu.

Najnoviji primjer stiže iz Velike Britanije gdje su vozači pronašli način kako svoje registarske tablice učiniti nevidljivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski mediji izvještavaju o ‘nevidljivim tablicama’ koje kamere ne mogu očitati. Riječ je o infracrvenim reflektirajućim registarskim tablicama, poznatim kao 3D ili 4D tablice.

Svi vozači s ovim pločicama mogu raditi šta god žele, uključujući kršenje ograničenja brzine i ulazak u zabranjene autobuske trake i zone niske emisije bez plaćanja taksi.

Situacija se toliko otela kontroli da je policija nedavno predstavila nove kamere koje otkrivaju ‘lažne, nevidljive tablice’.

Već nakon par dana, uhvaćeno je nekoliko vozača s nevidljivim pločicama i svaki od njih je kažnjen sa 100 funti (227 KM).

Craig Collingswood, član kabineta za okoliš u Gradskom vijeću Wolverhamptona rekao je da njegov grad prednjači u borbi protiv drskih prijestupnika.

  • Ulažemo u ovu najsuvremeniju tehnologiju za odvraćanje i otkrivanje prijestupnika jer su vozne trake za autobuse ključne za učinkovito funkcioniranje mreže javnog prijevoza, a kamere za kontrolu brzine pomažu u zaštiti javnosti od prebrzih vozila i smanjuju vjerojatnost sudara.

Svi vozači mogu očekivati ​​kaznu ako se utvrdi da koriste ove ilegalne metode za izbjegavanje kamera, a vozačima taksija s licencom Wolverhamptona može se suspendirati ili poništiti dozvola“, zaključuje Collingswood, prenosi SD.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE