Rudar osvojio nova tri boda i pomrsio planove Stupčanici

Fudbalski vikend u Bosni i Hercegovini obilježili su uzbuđujući dueli 26. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Danas je odigrano sedam mečeva, a jedan od najzanimljivijih bio je susret između FK Rudar Kakanj i ekipe NK Stupčanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudar Kakanj je bio domaćin ovog susreta, a uspio je da osvoji nova tri boda pred svojim navijačima. Idriz Džafić je već u drugoj minuti utakmice postigao jedini gol susreta, koji je Rudaru donio važnu pobjedu.

Već u 15. minuti susreta, Rudar je imao priliku za još jedan gol, što je samo dodatno poremetilo gostujuću ekipu koja nije uspjela pronaći put do mreže domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1:0 u korist Rudara, a u drugom dijelu susreta, uzbuđenja nije izostalo. U 56. minuti, domaćin je imao priliku za novi gol, ali je dosuđen ofsajd. Uslijedila je opasna akcija Stupčanice, ali Karahmetović nije uspio stići do lopte.

Iako je Stupčanica bila konkretnija u finišu utakmice, Rudar je uspio sačuvati svoju prednost i na kraju slaviti pobjedu rezultatom 1:0.

Ovaj rezultat pomrsio je planove ekipi iz Olova, koja se nadala pobjedi, ali i kiksu Slobode protiv Čelika. Rudar se sada nalazi dva boda iznad zone ispadanja što dodatno osigurava relaksirajuću atmosferu.

Rezultati – Prva liga FBiH, 26. kolo

Rudar – Stupčanica 1:0

Budućnost – Goražde 1:0

Jedinstvo – Gornji Rahić 0:0

VIS Simm_Bau – Tomislavgrad 0:4

Zvijezda – Radnik 2:1

Gradina – Mladost 3:2

Sloboda – Čelik 0:0

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE