Srceparajuće scene s Paga: U naručju nosio ranjenu ovcu da ne bi sama uginula u kamenjaru

Kolika može biti ljubav između životinje i čovjeka, najbolje pokazuje primjer s Paga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici OPG-a Fabijanić učinili su sve da bi spasili svoju ljubimicu, ovcu imena Zgužvano uho, koja je zalutala u brdo i pala te čitavu noć ostala ležati, bespomoćna i sama.

Nakon što su je satima tražili, i napokon i pronašli, odlučili su učiniti sve da bi je vratili kući, iako to nije bio nimalo lagan i siguran pothvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sama u kamenjaru uginuti neće…”

“Zgužvano uho, 15 godina, nije se vratila s paše. On je tražio satima. I našao, Bogu iza nogu. Kao i svi mi kad ostarimo, dama je mislila da je u snazi i da može, propinjala se na drvo, pala, zaplela u šiblje i tako provela noć. Ja sam dušu ispustila do gore i donijela lancune da je nekako prenesemo”, napisali su vlasnici na Facebooku.

“Nema šanse, bojim se visine, kamenje klizi i oštro je kao sam vrag. Pa je on napravio jedino što mu se činilo ispravno… Digao je u naručje i pravac pojata. Ja sam ka prava plačivagina, plazila za njima i plakala. Plakala jer ne znam hoće li Zgužvana preživjeti”, prisjetila se vlasnica čiji je suprug na rukama po kamenjaru nosio ovcu u nadi da će je uspjeti spasiti.

“Plakala sam jer znam koliko Perumuža bole leđa. I plakala od ponosa jer Peromuž ima toliko srce. Rekao je, da ako treba uginuti, uginut će doma, ali bogami sama u kamenjaru neće”, dodala je.

Ovca nije uspjela preživjeti

Ovcu su uspjeli donijeti kući.

“Iskustvo nam kaže, da ništa od toga… Srce govori drugo. Dok god nije u bolovima, pokušavat ćemo. Jede, pije, burag radi ko veliki, srce isto. Prijeloma i rana nema. Ali je noge ne slušaju. Pa vježbamo. Fizioterapija na bali sijena. Masiramo joj noge, vježbamo kukove, malo se sama koprca i tako…”, opisali su kako je izgledala briga o nesretnoj životinji.

Nažalost, Zgužvano uho nije uspjelo preživjeti kobni pad.

“Gotovo. Adio Zgužvano uho naše… I žao mi je…”, oprostili su se vlasnici za kraj i dirnuli mnoge.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE