Sin tinejdžer se nije želio grliti s mamom pa je isplela njegovu repliku u prirodnoj veličini

Majka je pronašla savršeno rješenje za situacije kada njen sin ne želi biti u njenoj blizini, a uključuje samo malo tkaninu i iglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marieke Voorsluijs, samoproglašena ‘ljubiteljica tekstila‘ iz Nizozemske, odlučila je iskoristiti svoj talent za nešto korisno nakon što je shvatila da njen sin prerasta želju za druženjem s majkom.

Nakon što se sin odbio maziti s njom, njegova je majka odlučila napraviti njegovu pletenu verziju. Voorsluijsina pletena verzija sina počela je dobivati na popularnosti nakon što je čin odlučila javno podijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj sin se više ne želi maziti pa sam isplela njegovu umiljatu verziju”, pisalo je njenoj objavi.

Voorsluijs je zatim objasnila kako njen sin prolazi kroz pubertet i kako ga više zanima druženje s prijateljima i telefonom nego s njom.

“Puno se smijemo zbog sve većeg jaza između njegovih i mojih potreba. Treba mu više vlastitog prostora, a ja ga nastavljam ‘gušiti‘ majčinskom ljubavlju”, rekla je Voorsluijs.

U objavi je otkrila da plete cijeli život, a često stvara ‘čudne stvari‘ od pređe za svoju kompaniju.

Neki od realističnih dizajna uključuju svakodnevne predmete, kao što su šunke, televizori i biljke s ekstremnim detaljima. Međutim, ona je sada odlučila iskoristiti vještine tako što je napravila pletenu verziju svog sina.

Nakon razgovora sa sinom, njih su dvoje počeli raditi na projektu, za koji tvrdi da udovoljava njenim sklonostima ‘majke koja davi‘, a za dovršetak im je trebalo dva mjeseca.

“Moj pleteni sin sastoji se od pletene glave s kapom, ruku i sata, hlača, džempera sa sloganom, tenisica i pletenog iPoda”, opisala je u objavi.

Također ističe da projekt uključuje karakteristike oba njena sina.

Mlađi sin joj je također pomagao u procesu stvaranja, a Voorsluijs je sve opisala kao ‘zabavan porodični umjetnički projekt‘.

Zbog raznih reakcija koje je dobila dok je izrađivala pletenu verziju sina, a koje su varirale od jezivih do lijepih, odlučila je sve fotografirati.

“Reakcije tokom procesa bile su toliko različite, od jezivih do prekrasnih, da smo odlučili napraviti neke fotografije u stvarnom životu kako bismo tu neobičnost smjestili u kontekst”, objasnila je.

Replika sina također je nosivo odijelo, a ona može postići maksimalnu količinu maženja ako njen sin odluči obući pletenu verziju sebe.

“Kada je bilo gotovo, mislili smo da bi to bila odlična ideja za majke koje previše vole svoju djecu i imaju potrebu za maženjem. Da bi mogle isplesti vlastitog umiljatog sina “, kaže mama, prenosi 24sata.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE