Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Scena koja ruši sve na internetu: Mama doji bebu nakon saobraćajne nesreće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danni Bett na fotografiji iz 2016. godine doji svoju malu djevojčicu na bolničkom krevetu s ovratnikom nakon saobraćajne nesreće. Mlada mama je htjela podojiti svoju bebu koja je plakala od gladi, unatoč strašnoj boli koju je osjećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danni Bett postala je inspiracija nakon što se pojavila fotografija kako doji svoje novorođenče u bolničkom krevetu sa Schanzovim ovratnikom, nakon zastrašujuće saobraćajne nesreće.

Mlada mama krenula je na put udaljen 5 sati do očeve kuće kako bi djed upoznao dvomjesečnu unuku Indi Jayne Oliviju. 10 minuta prije dolaska na odredište izgubila je kontrolu nad automobilom i zabila se ogradu koja je bila pored te se zaustavila na vrhu betonskih cijevi.

“Ljudi su stali i pitali jesu li svi dobro, a ja sam vrištala da izvade moju bebu”, ispričala je za Kidspot.

Jedan prolaznik je izvadio malu Indi iz autosjedalice. Nedugo nakon toga došla je hitna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala Bogu na autosjedalici. Dok sam bila trudna, gledala sam cijene, bile su skupe, ali sad mi je drago da sam dala toliko. Osjećam kao da ju je autosjedalica spasila od ozbiljnih povreda”, rekla je Danni.

Cijelo tijelo joj je utrnulo i tresla se, a nakon što su je prebacili u hitnu osjetila je strašnu bol. Bolničari joj nisu dali nikakve lijekove jer doji.

Umjesto toga, polegli su je i stavili joj ovratnik kao mjeru predostrožnosti. Dok je Danni čekala nalaze snimanja vrata, Indi je počela vrištati.

“Pomislila sam da je sigurno gladna. Pitala sam mogu li mi skinuti ovratnik kako bi ju podojila, ali su odbili jer sam morala mirovati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinska sestra koja je držala Indi, rekla je svima neka napuste sobu, spustila joj majicu i pomogla djevojčici da se namjesti. “Odmah smo se smirile, i Indi i ja. Moji otkucaji srca smanjili su se.

Čim su mi je stavili na prsa, odmah sam osjetila olakšanje iako sam osjećala strašnu bol”, ispričala je za Kidspot.

Ista sestra snimila je prekrasnu fotografiju mame i bebe koja pokazuje ljubav i volju mlade mame da umiri svoju gladnu djevojčicu.

- Marketing -