Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Sa deset godina imao je 192 kilograma: Bio je najdeblji dječak na svijetu, a sada je mršaviji za 107 kilograma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arja Permana iz Indonezije sa samo 10 godina imao je 192 kilograma, koji je posebno volio da jede nudle, slatkiši i pije gazirana pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi skinuo toliki višak, morao je da ide na operaciju odstranjivanja želuca, ali je i prije toga morao da smrša.

https://www.instagram.com/p/CCzq2sXlsaQ/?utm_source=ig_embed

Ljekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja, ali je uspio da smrša svega devet kilograma za četiri mjeseca, jer je uz podršku roditelja prečesto kršio dijetu.

Ipak, dvije sedmice prije opacije koju je imao aprila 2017. godine uspio je da skine još 17. Nakon toga, nastavio je da mršavi, a i dalje je na režimu zdrave ishrane, dok uz to i redovno vježba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika promjena mu je količina hrane koju sada unosi, sada je Arja sit nakon samo šest kašika obroka. Čudi ga i činjenica da sada bez problema može da izađe napolje i igra se sa vršnjacima.

Arja je na kraju uspio da smrša oko 107 kilograma. Živi potpuno drugi život. Može da uđe u avion, može da trči, može da se popne uz stepenice. Mnogo je pomoglo, kaže, što je promijenio svoje obrasce jela i spavanja. Danas jede tri obroka dnevno, a uglavnom su to pečena piletina, riža, tofu i tempe.

https://www.instagram.com/p/BN6hIA6DjHZ/?utm_source=ig_embed

  • Nekada sam spavao od četiri ujutro i ustao bih u tri popodne. Danas legnem u krevet u 10 uvečer i ustajem rano. Nekada sam jeo samo nudle i gazirana pića. Rižu nisam jeo skoro nikad. Sada sam usvojio zdrave navike u ishrani, a uz to i vježbam. Život mi je potpuno drugačiji – kaže.
- Marketing -