11.8 C
Kakanj
Ponedjeljak, 1 Marta, 2021

Land of Pyramids: Adrenalinski spektakl i ove godine u Visokom

Peto izdanje adrenalinskog spektakla u Visokom „Land of Pyramids“ koje je trebalo biti održano prošle godine, bit će održano ovog aprila.

Prošlogodišnja utrka je, kao i brojni drugi događaji, otkazana zbog situacije sa korona virusom, a prijave za ovogodišnji spektakl bit će otvorene od naredne sedmice.

Utrka koja kombinira snalažljivost, velike količine adrenalina, upornost, taktičnost i ogroman napor u savladavanju svih prepreka i ove godine sigurno će ponuditi mnoštvo uzbuđenja u kojima ćemo svi moći uživati.

Već ranije, tokom većeg dijela 2019., ali i kroz cijelu 2020. godinu organizatori su prošli posebne pripreme za ovaj spektakularan događaj, a kako su kazali proširena je staza sa nekim novim dijelovima, u odnosu na ranije godine.

Također, istaknuto je i kako je prolog lakši za vozače, ali i kako će utrka biti bogatija za još jednu klasu. Posebna pažnja bit će posvećena higijensko-epidemiološkim pripremama, kako bi sve bilo sigurno za vozače koji u Visokom odluče ovog aprila posjetiti adrenalinski spektakl.

Organizator utrke je EMK “Enduro” Visoko, a lokacija održavanja u Kompleksu Ravne.

Naravno, kao i prethodnih godina, bit će ovo prilika i za turističku promociju Visokog i Bosanske doline piramida, jer se utrka jednim dijelom vozi i preko najveće piramide na svijetu, Bosanske piramide Sunca, a Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ će i ove godine pružiti podršku ovom izuzetno zanimljivom događaju.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO