Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Rutinska pobjeda Uroša i Alme na kakanjskoj petici

Na ulicama Kaknja sinoć je održana 6. po redu utrka “Kakanj za 5” na kojoj je učešće uzelo više od 270 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regije, a pobjednici su Uroš Gutić iz Nevesinja i Alma Hrnjić iz Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Udruženja “KA plus” su kazali kako su zadovoljni ovogodišnjom trkom te da su uradili sve da bude na visokom nivou što su u konačnici prepoznali i takmičari i pohvalili domaćine za organizaciju utrke.

Više od 270 takmičara krenulo je sa starta u centru Kaknja, a najbrži u muškoj konkurenciji bili su Uroš Gutić (15:52) iz Nevesinja, Hadis Kozlo (16:43) iz Kaknja i Aldin Rizvić (17:02) iz Banovića.

U ženskoj kategoriji prvoplasirana je bila Alma Hrnjić (17:43) iz Sarajeva, drugoplasirana Jelena Gajić (18:32) iz Prnjavora te trećeplasirana Adela Čomor (19:42) iz Sarajeva.

Pored standardnih trkača veliku pažnju i poštovanje te oduševljenje izazvali su trkači u kolicima sa svojim pratiocima, Hazim Kukuruzović najstariji trkač u Bosni i Hercegovini koji prkosi devetoj deceniji života te Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesporedno pred početak utrke Bajtarević je svim trkačima zaželio sretnu trku i izrazio oduševljenje što su izabrali Kakanj za posjetu.

U trci učešće su uzeli i najmlađi takmičari koji su se takmičili u uvodnim utrkama u različitim kategorijama dok je bilo onih koji su završili i pet kilometara za što su zasluženo dobili medalju.

Ovaj događaj je još jedan primjer kako sportski događaji mogu inspirirati ljude da se bave tjelesnom aktivnošću, promovirati zdrav način života i izgraditi zajedništvo u lokalnoj zajednici.

(K.P. / Kakanj-X)