Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Horor na Ilidži: Pogledajte kako je granični policajac Emir Škaljo zlostavljao građane  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećate li se nedavnog napada pripadnika Granične policije Emira Škalje na Ilidži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 20. jula ove godine granični policajac Škaljo je, bez ikakvog povoda nanio povrede maloljetniku i 37-godišnjem M. K.. Sve se desilo u Ulici Edhema Eke Džubura na Ilidži.

Prije nego što je počeo pucati i fizički zlostavljati građane, Škaljo je angažovao za sada nepoznatu osobu da snimi njegovu akciju. Sve je, potom, objavio na društvenim mrežama, ali je snimak uklonjen. Istraga.ba je uspjela doći do snimka koji pokazuje Škaljinu akciju na Ilidži.

“Dana 20.07.2023. godine u 19,45 sati u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode E.Š., rođen 1986. godine u Zenici, sa boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela: Izazivanje opće opasnosti, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, Oštećenje tuđe stvari, Teška tjelesna povreda i Laka tjelesna povreda /član 323. stav 1., 371. stav 1., 293 stav 1,. 172. stav 1. i 173. stav 1. KZ FBiH/”, saopćeno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

PU Ilidža je zaprimila prijavu da je u ulici Edhema Eke Džubura došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac bez ikakvog povoda sukobio sa dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber sprej, pri čemu je nanio teške tjelesne povrede 37-godišnjem M.K, dok je jedan malololjetnik zadobio lakše tjelesne povrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojici je prvu pomoć ukazala ekipa ZHMP, te su prebačeni na UKC u Sarajevo na daljnju obradu. Također, osumnjičeni E.Š. je upotrijebio vatreno oružje, ispalivši jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana motorna vozila.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje je pronađeno i oduzeto:

– dva pištolja s pripadajućim okvirovima i 30 metaka,

– 79 metaka različitog kalibra, i

– dijelovi automatske puške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 37-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Škaljo je bio blizak bivšem direktoru GP BiH Zoranu Galiću. Emir Škaljo se trenutno nalazi u pritvoru.

- Marketing -