Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Uživo Kakanj za 5: Uzbuđenje raste, trkači čekaju znak za početak utrke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta po redu Noćna ulična trka Kakanj za 5 počinje u 20 sati, uzbuđenje raste među trkačima i publikom dok se trenutno vrše posljednje pripreme pred znak za start.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi trkači su u nestrpljivom iščekivanju da testiraju svoju snagu i pokušaju oboriti svoje lične rekorde.

Ulica je ispunjena uzbuđenjem dok se trkači zagrijavaju i provjeravaju svoju opremu. Neki od njih su veterani, već poznati po svojim impresivnim rezultatima, dok su drugi mladi nadolazeći talenti spremni pokazati što znaju. Atmosfera je nabijena energijom, a prisutni osjećaju adrenalin kako nadolazi pred početak utrke.

Noćna ulična trka pruža poseban šarm, uz osvijetljene ulice koje će pratiti trkače na njihovom putu prema cilju. Ovaj jedinstveni događaj okuplja ljubitelje trčanja iz cijele Bosne i Hercegovine ali i regije, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve sudionike.

Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati događaju, uživo prijenos omogućava da se uključe u uzbuđenje i praćenje trke iz udobnosti vlastitog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos uživo možete pratiti OVDJE.


Obavještenje o privremenoj obustavi saobraćaja
Noćna ulična utrka “Kakanj za 5” – 05.08.2023.godine

Privremena obustava saobraćaja zbog održavanja noćne utrke “Kakanj za 5” odvijati će se na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I – Obustava saobraćaja za potrebe dječije ulične utrke ,,Kakanj za 5”, u ulici Alije Izetbegovica na dionici od TR ,,Obala” do objekta ,,Real” u vremenskom periodu od 18:00 do 20:00 sati

II – Obustava saobraćaja za potrebe utrke ,,Kakanj za 5” u ulici Alije lzetbegovića i Ulici branilaca (od TR ,,Obala” do Gradskog spomen – parka dalje prema Ulici branilaca preko mosta na rijeci Zgošći, zatim Ulicom branilaca do slastičarne ,,Egipat”, te dalje ulicom Alije lzetbegovi6a do TR “Obala”), u vremenskorn periodu od 20:00 bdo 21:00h.

III – Privremena obustava saobraćaja u ulici Alije lzetbegovića od TR ,,Obala” do objekta “Real” trajat će od 18:00 do 22:00h.

Saobraćaj za vrijeme trajanja privremene obustave i izmjene režima saobraćaja odvijat će se prema Elaboratu privremene regulacije saobraćaja u užoj gradskoj zoni općine Kakanj za vrijeme
održavanja Kulturno – sportske manifestacije ,,Kakanjski dani 2023*, izraden od strane ,,CELAB” d.o.o. Kakanj, od jula 2023. godine (tadka 4.2.).
Saobraćaj za vrijeme trajanja dječije ulične utrke ,,Kakanj za 5” će se bez prekida odvijati ulicom AIije Izetbegovića do TR ,,Obala”, kao i Ulicom 7. muslimanske iz pravca kružnog toka kod Sahat
kule te novom gradskom saobraćajnicom od Ulice 7. muslimanske do kružnog toka kod objekta ,,Real”. Ovaj alternativni pravac namijenjen je za kretanje vozila do 7,5 t.

Teretna vozila (preko 7,5 t) i autobuse potrebno je usmjeriti od raskrsnice u ulici 311. lahke
brigade, indstrijskorn cestom kroz naselje Malješ, dalje kroz naselje Pope, Ulicom V. divizije NOP-a i ulicom Melente Bošnjaka sve do Gradskog spomen – parka. Ovaj pravac će se koristiti kao izlaz iz grada (za sva vozila) za vrijeme održavanja utrke.

- Marketing -