Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Reakcija Islamske zajednice odjeknula u regiji: Izbalansirana izjava – osudili su napad na bolnicu u Gazi, ali i napad na civile u Izraelu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji u susjednim državama veliku pažnju poklonili su zvaničnoj izjavi Islamska zajednica u BiH o eskalaciji sukoba na Bliskom istiku, ističući u prvi plan ocjenu kako je riječ o izbalansiranoj izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako zagrebački Jutarnji list piše kako se Islamska zajednica u BiH pridružila osudama napada na bolnicu u Gazi koji je prouzrokovao veliki broj žrtava, ali je u opreznoj sročenoj izjavi osudila i napade na civile u Izraelu koje je izveo Hamas.

U izjavi rijaseta (poglavarstva) Islamske zajednice, prenosi zagrebački list, dostavljenoj medijima stoji kako najoštrije osuđuju napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi počinjen u utorak, u kojemu je prema trenutno dostupnim informacijama, ubijeno više od 500 civila.

“Islamska zajednica još jednom poziva na deeskalaciju nasilja i zaštitu nedužnih civila. Nepravda koju decenijama trpi palestinski narod ne može biti opravdanje za terorizam, kao što ni napadi na izraelske civile ne mogu biti opravdanje za ubijanje i progon palestinskih civila”, navodi se u izjavi.

Dodaje se kako je pravedan i trajni mir te odustajanje od nasilja jedini put za postizanje rješenja u Svetoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Islamska zajednica još jednom apelira na sve one koji su u poziciji moći da zaustave spiralu nasilja i okrenu se postizanju mirovnog rješenja”, istaknuto je u izjavi, prenose mediji u regiji.

- Marketing -