Razvela se od muža nakon što se razbolio: Ostaćemo prijatelji

Žena je nazvana “sebičnom” jer se razvela od svog muža nakon što se razbolio, misleći da je donijela ispravnu odluku. Kim Beyer iz Ohia rekla je da je bila sa suprugom 18 godina prije nego što se razvela od njega zbog aneurizme mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beyer je ispričala za Kennedy News priču o danu koji je počeo prilično normalno dok njen muž odlazi na posao. Dva sata kasnije jedan od njegovih kolega dolazi i kuca na vrata da joj kaže da je njen muž sada u bolnici. Kolega je rekao da je udario glavom i počeo se pretjerano znojiti, pokušavajući da skine odjeću prije nego što je pao na tlo i dobio napad.

Beyer je stigla u bolnicu rekavši da je u stanju šoka i poricanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušavam reći ljudima da je sve u redu”, rekla je za Kennedy News. “On je zdrav, u formi. Ima 35 godina i upravo je prošao fizikalni pregled.”

Nakon nekoliko skeniranja, bolnica je otkrila da Beyerin muž ima goru moždanu aneurizmu koju nisu vidjeli u posljednjih 20 godina. Hitno je prevezen na hitnu operaciju gdje mu je odstranjen veliki dio lobanje i dio mozga jer mu mozak doslovno više nije mogao stati u glavu.

Beyerin muž je izašao iz operacije u komi i rečeno mu je da vjerovatno neće preživjeti. Spremala se da isključi aparate koji su ga održavali na životu kada se on probudio, ali nije bila ista osoba.

Objasnila je kako je bilo teško prilagođavanje na to da ga vrati u kuću i potrebu da zauzme mjesto medicinskih sestara na koje je njen muž navikao, te da uz to odgaja dvoje djece. Porodica njenog muža dolazila bi u to vrijeme u produžene posjete kako bi ona i njihova djeca predahnuli i primijetili kako su dobro obavili posao jer je njegova majka doktorica u penziji.

Beyer je rekla da je “oživio” kada je njegova porodica bila u blizini, a njegova majka ju je pitala da li bi razmislila da preseli cijelu porodicu u inostranstvo.

Prije njegove aneurizme, muž joj je rekao da ga pusti ako mu se nešto dogodi kako bi sebi i djeci omogućila bolji život.

“Počela sam da se pitam da li je najdraža stvar koju sam mogla da učinim za njega da pustim da ga prebace na bolje mjesto, gdje će konačno dobiti brigu koju zaslužuje”, rekla je za Kenedy News.

Stoga se razvela od njega i rekla da će uvijek biti doživotni prijatelji, piše The Sun.

“Ljubav nije osjećaj, to je djelovanje”, rekla je Beyer.

NAJNOVIJE