Kobna namirnica: Kuhala večeru s momkom, pomirisala hranu, a zatim pala u komu i umrla

Brazilka Thais Medeiros umrla je u bolnici gdje se šest mjeseci borila za život nakon što je pomirisala ljutu papričicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio u februaru, dok je 25-godišnja Thais kuhala zajedno sa svojom dečkom. Nenamjerno je pomirisala iznimno ljutu papričicu, sorte kozja papričica, što je prvo rezultiralo svrbežom u grlu, a onda i posjetom bolnici u Anápolisu, prenosi Dnevno.hr.

Medicinski stručnjaci brzo su identificirali prisutnost edema mozga zbog kojeg mozak otiče. Uzrok je, objasnili su stručnjaci, alergijska reakcija na čili papričicu. Kod Brazilke je reakcija bila toliko jaka da je nakon što je pomirisala papričicu na nekoliko dana pala u komu i nije dolazila k svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina majka Adriana Medeiros rekla je medijima da je Thais prethodno imala problema s bronhitisom i astmom.

Iako joj se stanje nakratko poboljšalo te je je iz bolnice stigla kući 31. jula, morala se vratiti samo četiri dana kasnije kada se pojavili simptomi visoke temperature i krvi u mokraći.

Ponovno je trebala biti otpuštena iz bolnice 10. augusta, ali je onda doživjela bronhospazam te je ipak zadržana u bolnici gdje je, piše The News, na kraju izgubila bitku za život.

NAJNOVIJE