Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Prekipjelo mu zbog birokratije pa blokirao granični prijelaz s BiH

Malogranični prijelaz Slivno, u graničnom pojasu Imotske krajine prema BiH, ponovno je otvoren nakon što ga je dva dana svojim kamionom blokirao mještanin Milan Miće Vuletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o poznatom problemu s kojim se suočio upravo Vuletić čija su kuća i okolni posjed ostali u svojevrsnom vakuumu nakon izgradnje graničnog prijelaza i prateće infrastrukture.

Iako su nekretnine tog Slivanjca na teritoriju Republike Hrvatske, a on uredno prijavljen na adresi koja administrativno pripada općini Runovići, te posjeduje svu “papirologiju” koja svjedoči da je njegova kuća u Hrvatskoj, Vuletić nakon izgradnje prijelaza mora svaki put pokazati osobnu iskaznicu, službenici mu pregledavaju prtljažnik i obavljaju sve poslove predviđene za putnike koji prelaze u BiH.

Uzalud je Milan molio brojne institucije da mu, upravo kao i njegovu bratu za čiju je kuću udaljenu samo 10 metara Ministarstvo finansija izgradilo obilazni put izvan zone graničnog prijelaza, to naprave i njemu, ali sve do danas je bilo uzalud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malogranični prijelaz Slivno

Postavio sam kamion i zapriječio cestu tačno ispred svoje kuće, to mi je još jedino ostalo, jer ko će znati kada će na red doći moje tužbe koje sam preko advokata pokrenuo protiv države koja me ovim činom ne priznaje za svoga državljanina.

Upravo desetak minuta nakon što ste vi snimali, došao je kamion dizalica koju je naručila policija kako bi maknuli moje vozilo. Zanimljivo, u međuvremenu su me nazvali iz Ministarstva finansija nakon pet godina i obećali da će u prvoj sedmici maja doći njihova delegacija kako bi riješili ovaj slučaj, ističe Miće Vuletić.