Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Policija objavila važne preporuke i čestitku za 1. maj: O bilo kakvom kretanju sumnjivih i nepoznatih lica…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu obilježavanja i proslave predstojećeg 1. maja, Međunarodnog praznika rada, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su sačinjeni planovi i održani sastanci sa ciljem provođenja i koordiniranja pojačanih mjera policije na održavanju povoljnog stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe su inicirane i planirane mjere koje će biti poduzimane od strane policijskih službenika u narednim danima, kako bi se spriječile i prevenirale sve negativne pojave i ponašanja, koja mogu ugroziti i narušiti sigurnost građana.

Ovom prilikom pozivamo građane na slijedeće:

Prije izlaska iz stanova/kuća provjerite i zatvorite vrata i prozore, odnosno osigurajte vaše stanove/kuće i drugu imovinu. O bilo kakvom kretanju sumnjivih i nepoznatih lica u blizini vaših stambenih objekata obavijestite policiju.

Na izletištima, posebno u šumskim područjima, vodite računa o mjestima loženja vatre, a po završetku boravka na izletištu istu ugasite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne upravljajte vozilima ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol, jer time, ne samo da činite prekršaj, nego i ugrožavate sebe, svoju porodicu, te druge učesnike u saobraćaju, što može imati teške i tragične posljedice. Ovom prilikom podsjećamo da će se u dane praznika vršiti pojačana kontrola alkoholiziranosti vozača.

O svim nezakonitim ponašanjima, izvršenju krivičnih djela, činjenju prekršaja, nelegalnom posjedovanju oružja i drugim nezakonitim aktivnostima pojedinaca ili grupa, obavijestite policiju pozivom na broj 122, kako bi se umanjile ili izbjegle neželjene posljedice takvih pojava i radnji, a počinioci istih procesuirali i sankcionisali.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva sve građane da svečano i dostojanstveno proslave i obilježe nastupajući praznik, da se uzdrže od činjenja svih nezakonitih radnji kao i nedoličnog ponašanja na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, a naročito upućuje poziv i apel roditeljima i starateljima maloljetnih lica, da se dužno staraju o istim, te vrše stalni nadzor nad maloljetnim licima, naročito kada je u pitanju njihovo kretanje u noćnim satima.

Sa nadom da će građani uvažiti ove naše preporuke i time dati doprinos bezbjednom obilježavanju ovog praznika, svim građanima našeg Kantona upućujemo čestitke povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

- Marketing -