Ministar Mirza Mušija ugostio Vedada Karića, državnog prvaka i osvajača srebrene medalje na biciklističkom Europa touru

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija ugostio je Vedada Karića, člana zeničkog Biciklističkog kluba “Rotacija-SPIN” Zenica, trenutno najboljeg biciklistu u Bosni i Hercegovini, koji se prošlog mjeseca okitio titulom državnog prvaka u drumskom biciklizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga, Vedad Karić je ove godine na UCI 2.2 „Tour of Albania“, koja je u kalendaru “Europa toura”, napravio najbolji rezultat u historiji bh. biciklizma, ostvarivši 2. mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 30 UCI bodova, što dosad nikome iz Bosne i Hercegovine nije pošlo za rukom.

Također je vrijedno spomenuti da je, uprkos velikim tehničkim poteškoćama, prošlog mjeseca ostvario zapažen rezultat i na “Touru de Marocco”, desetodnevnoj utrci u kojoj je odvezao dionicu od 1.360 km na temperaturi od 40 stepeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Mušija je čestitao Kariću na ostvarenim rezultatima te naglasio da će resorno ministarstvo, shodno finansijskim mogućnostima i dalje podržavati BK “Rotacija-SPIN”, ali i Vedadove reprezentativne nastupe.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE