Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Pogledajte kako izgleda tunel koji su kriminalci prokopali do suda kako bi se dokopali dokaza

Premijer Crne Gore Dritan Abazović objavio je zvanične Vladine fotografije tunela koji je vodio do depoa Višeg suda u kojem se čuva dokazni materijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abazović je zajedno sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Markom Kovačem i Filipom Adžićem, kao i čelnicima policije, posjetio stan iz kojeg je probijen tunel do Višeg suda, javljaju Vijesti.me.

Abazović je, nakon obilaska, kazao kako smatra da se tunel nije mogao prokopati bez pomagača iz tog suda.

  • Državom više nikada neće vladati mafija, napisao je on na Facebooku, uz objavljene fotografije.

“Vijesti” su jutros objavile da je predmet protiv kavačkog kriminalnog klana jedan od ispreturanih u depou podgoričkog Višeg suda, nakon što je mafija pronašla način da uđe u prostorije te institucije.

Jedan od izvora tvrdi da je tunel kopan najduže mjesec i po. Prema tim informacijama, stan u suterenu zgrade, naspram bočne strane objekta suda, vlasnici su izdali krajem jula. Akcija je najvjerovatnije sprovedena u augustu, dok je na odmoru bila većina zaposlenih u državnoj upravi, pa i u Višem sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakupci stana, kaže jedan od sagovornika lista, koristili su lažna dokumenta. Stanodavci su saslušani juče poslijepodne u podgoričkoj policiji. Vlasnica je rekla da ne poznaje osobe koje su stan uzele pod kiriju.