Podignuta optužnica: Izmislili bolest, pa novcem od donacija kupili novi Golf 7?

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22), zbog navodne prevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Robert i Doris su, prema navodima optužnice, pokrenuli humanitarnu akciju, a novac koji je doniran iskoristili su, između ostalog, za kupovinu novog automobila.

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine. Doris je počela akciju prikupljanja novca za svog partnera Roberta, za kojeg je rekla da boluje od leukemije. Iznos koji je ona tražila iznosio je 770 hiljada kuna (199 hiljada KM). Zbog ove akcije su novac uplaćivali mnogi, među kojima je i selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, te nogometaš Vedran Ćorluka. Navodno su prikupili oko 31 hiljadu eura (oko 62 hiljade KM), piše zagrebački Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovu navodnu prevaru otkrio je vijećnik u njihovoj općini, koji je primjetio dvojac na benzinskoj pumpi s najnovijim modelom automobila Volkswagen Golf 7.

Imajući u vidu da su oboje nezaposleni, ovaj neimenovani vijećnik je smatrao da su automobil morali kupiti od doniranog novca, te ih je prijavio.

Ovaj dvojac je, barem zasad, brani šutnjom.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE