― Marketing ―

Zatvorili bazu u našoj zemlji: Wizz Air osoblju iz Tuzle ponudio prelazak u druge baze kompanije

- Marketing -

Wizz Air je zatvorio svoju bazu na tuzlanskom aerodromu, nešto više od osam godina nakon stacioniranja svog prvog aviona u gradu.

Tokom sedmice, avioprevoznik prekinuo je većinu svojih operacija iz Tuzle i premjestio svoja dva stacionirana aviona. Lokalnom kabinskom osoblju ponuđena je mogućnost prelaska u druge baze ove kompanije.

Wizz Air će nastaviti održavati operacije iz Basela, Dortmunda i Memmingena do drugog najprometnijeg aerodroma u Bosni i Hercegovini, koje smatra najprofitabilnijim linijama za Tuzlu.

- Marketing -

Linija iz Hahna, jedine preostale rute uz gore spomenuti trio, završit će krajem oktobra.

Ove nadolazeće zimske sezone, Wizz Air će osigurati ukupno 82.100 sjedala na svojim letovima u Tuzli (u dolascima i odlascima zajedno), što je pad od 72,7 posto u odnosu na prethodnu zimu.

Nadalje, brojka je manja za 75,9 posto u odnosu na 340.200 mjesta koje je prvobitno stavio u prodaju na svojim uslugama u Tuzli za nadolazeću zimu prije nego što je odlučio zatvoriti svoju bazu.

Wizz Air je saopštio da je “izazovno makroekonomsko okruženje, zajedno s kompliciranim vremenskim uslovima, poput čestih magla” onemogućilo rad velike mreže iz tuzlanskog aerodroma.

Sa svoje strane, Aerodrom Tuzla je rekao da je u pregovorima sa “regionalnim prijevoznicima” oko zamjene dijela prometa Wizz Aira, prenio je Ex-Yu Aviation News.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...