― Marketing ―

Ugovoren plasman hiljadu tona: Nastavlja se izvoz junećeg mesa u Tursku

- Marketing -

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac izjavio je da će krajem septembra biti nastavljen izvoz junećeg mesa u Tursku.

Košarac je podsjetio da je ove godine dogovoren izvoz ukupno 1.000 tona goveđeg mesa na tursko tržište, te da je sredinom marta realizovan izvoz prvog kontingenta mesa.

“Krajem septembra će za Tursku krenuti drugi kontingent, u okviru kojeg je planiran izvoz oko 2.000 bikova. Procjenjujemo da će više od 80 odsto količina biti obezbijeđeno sa farmi iz Republike Srpske”, naglasio je Košarac, prenosi Indikator ba.

- Marketing -

On je u izjavi za Srnu istakao da je firma iz Federacije BiH potpisnica ugovora o vanjskotrgovinskom prometu goveđim mesom sa Turskom, dok uslugu klanja vrši kompanija “ZP Komerc” iz Bijeljine, koja je, kako je naveo, prepoznata i etablirana kod nadležnih turskih inspektora kao kompanija koja na kredibilan način i u skladu sa standardima obavlja posao.

Izvoz na tursko tržište omogućen je na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini BiH i Turske.

Košarac je izrazio zahvalnost turskoj strani koja je, kako je istakao, pokazala razumijevanje za potrebe domaćih izvozno orijentisanih kompanija.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...