Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Osjećao sam kako se moje biće uvlači u mračnu prazninu! Muškarac podijelio iskustvo kliničke smrti

Čovjek koji je iskusio kliničku smrt, a zatim se vratio u život, opisao je svoje iskustvo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srce mu je stalo poslije srčanog udara. Iako su ga na kraju spasili, Vilijam vjeruje da je privremeno zakoračio na “drugu stranu” i sjeća se procesa umiranja.

Kaže da je prošao kroz niz emocija i tvrdi da je čak imao i vremena da razmišlja o Elvisu, dok je umirao.

Na kraju nadrealnog iskustva, rekao je da je prihvatio smrt i dok je to činio, prihvatilo ga je “biće čiste ljubavi”.

Vilijam je prepričao svoje iskustvo fondaciji za istraživanje života poslije smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Osjetio sam kako mi srce sve sporije kuca kad sam čuo kako me djeca zovu. Tada je nastao mrak. Osjećao sam kako se moje biće ili “svijest” uvlači u mračnu prazninu. Moja prva misao i osjećaj bila je radoznalost. Pitao sam se da li je Elvis osjećao ovo dok je umirao. Onda sam postao bijesan i pomislio sam da je smrt bijedan izgovor za “biće” koje nema hrabrosti da se suoči sa mnom licem u lice.
  • Morala je da mi se prišunja iza leđa i da mi kaže da ću umrijeti, bez ikakve napomene. Tada sam shvatio da umirem. Kada sam to prihvatio, osjetio sam prisustvo nečega što mi je govorilo da umirem i da će to biti u redu. Nisam osjetio bol u ovoj praznini. Osjetio sam osjećaj opuštenosti i smirenosti, bilo je prijatno na čudan način. Još sam mogao da razmišljam i bio sam svjestan da sam negdje i da nisam sam. Osjetio sam prisustvo bića čiste ljubavi i prihvatanja. Ovaj osjećaj bezuslovne ljubavi je neodoljiv. Ovo prisustvo mi se činilo poznatim, kao da sam oduvijek poznavao to biće i znao šta je to. Mislio sam i ono me je čulo: “Ne bi trebalo da umrem pred djecom, ne želim da im to uradim“. Onda sam se vratio.

Neurolog Kristofer Koč smatra da su vizije poput Vilijamove relativno normalne i da su obično znaci da mozgu ponestaje kiseonika ili da se sam skenira u potrazi za tehnikama preživljavanja.

  • Prihvatam stvarnost ovih intenzivno proživljenih iskustava – napisao je doktor Koč u članku za “Scientific American”.