Općina Kakanj izdvaja 40.000 KM za javnu kuhinju

U uredu načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića, danas je potpisan važan ugovor između Općine Kakanj i Humanitarne organizacije “Merhamet“. Ugovorom je predviđeno finansiranje javne kuhinje u Kaknju za 2023. godinu, u iznosu od 40.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Općine Kakanj, ugovor je potpisao načelnik Mirnes Bajtarević, dok je u ime Humanitarne organizacije “Merhamet” ugovor potpisala Šefika Osmanbegović. Sredstva koja će biti isplaćena iz budžeta Općine Kakanj su namijenjena za funkcionisanje javne kuhinje, čiji je rad od vitalnog značaja za brojne sugrađane koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Općine Kakanj, značajnu ulogu u finansiranju javne kuhinje imaju i kakanjski privredni subjekti koji podržavaju i rad kuhinje. Zajednički napor svih aktera koji učestvuju u ovom humanitarnom djelu, omogućava da javna kuhinja u Kaknju svakodnevno pruža topli obrok za sve one kojima je to najpotrebnije.

Javna kuhinja u Kaknju svojim radom je postala važna karika u lancu borbe protiv siromaštva i gladnih. Zahvaljujući ovoj humanitarnoj organizaciji, brojni sugrađani koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, dobijaju osnovne životne namirnice i tople obroke svakodnevno. Organizacija “Merhamet” svojim djelovanjem dokazuje da solidarnost i briga za druge, mogu imati značajan uticaj na život ljudi u našoj zajednici.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE