Potpisan ugovor: Općina Kakanj izdvaja 10.000 KM za podršku KUD “Fadil Dogdibegović Dikan”

Danas je u uredu načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića potpisan ugovor koji će osigurati finansijsku podršku Kulturno-umjetničkom društvu “Fadil Dogdibegović Dikan” u iznosu od 10.000 KM za 2023. godinu. Ugovor su potpisali načelnik Bajtarević u ime Općine Kakanj i Rusmir Lizde, predstavnik KUD-a “Fadil Dogdibegović Dikan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova podrška će pomoći KUD-u da nastavi s radom i očuvanjem kulturne baštine ovog kraja. Načelnik Bajtarević je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom i istakao važnost podrške lokalnih institucija u očuvanju tradicije i kulturnog identiteta mjesta.

Susret je također bio prilika za poziv mladim ljudima da se prijave u KUD i da svoju kreativnost i energiju iskoriste kroz aktivnosti koje provodi ovo društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KUD “Fadil Dogdibegović Dikan” Kakanj je aktivan već dugi niz godina, a mladi se pozivaju da se uključe u očuvanje i promociju kulturne baštine svog kraja.

Ovaj ugovor predstavlja još jedan primjer uspješne suradnje između lokalnih institucija i kulturnih organizacija u očuvanju kulturne baštine i podršci kulturnoj raznolikosti.

 

(K. P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE